recept

Artikel

Wintersportrecept | Noorse zuurkool uit de oven

Terwijl ik dit schrijf stormt het in Nederland. Het is winter, maar het voelt als herfst en de regen komt met bakken uit de hemel. Ik kijk naar de kaarsen die voor me op tafel rustig dansen als mijn geliefde langs loopt. Het is ondertussen donker geworden en ik moet...
Lees verder
Feestelijk wintersportrecept | Oeufs à la Neige of Sneeuweieren

Feestelijk wintersportrecept | Oeufs à la Neige of Sneeuweieren

Ben je helemaal in de ban van sneeuw en gek op lekker culinair bezig zijn in de keuken? Dan moet je dit nagerecht uit de traditionele Franse keuken zeker eens gaan maken. In Frankrijk wordt dit hemels gerecht Oeufs à la Neige genoemd en in Engeland staat het bekend als...
Lees verder
Even helemaal wat anders: maak je eigen pretzels

Even helemaal wat anders: maak je eigen pretzels

Toen ik een keer in Tsjechië was, kregen we in een restaurant in plaats van een mandje met stokbrood met kruidenboter een mandje met pretzels. Je kent ze vast wel. Ze lijken op krakelingen en worden in de vorm van een knoop gebakken. Met name de Duitsers, Oostenrijkers, Zwitsers, Amerikanen...
Lees verder
ULTIEM SMUL-RECEPT | CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK

ULTIEM SMUL-RECEPT | CRÈME BRÛLÉE UIT FRANKRIJK

Het heerlijke nagerecht crème brûlée heb je vast wel eens op de dessertkaart van een restaurant zien staan of misschien zelfs al eens besteld en geproefd. Maar heb je het ook al ooit zelf gemaakt? Hier een simpel recept voor deze populaire lekkernij uit Frankrijk. Leuk om zelf eens een...
Lees verder
WINTERSPORTGERECHT: Recept voor frittelle gevuld met appelroom

WINTERSPORTGERECHT: Recept voor frittelle gevuld met appelroom

Recept voor frittelle gevuld met appelroom Lekker eten met Thiery Thielemans Zoals ik in een vorig artikel al schreef, eten de Italianen geen oliebollen op oudjaarsavond maar frittelle. Frittelle zijn gefrituurde deegbolletjes, gevuld met banketbakkers- of appelroom. Mocht jij tijdens een feestelijke gelegenheid nou eens verrassend uit de hoek willen...
Lees verder
Recept Germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker!

Recept Germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker!

Recept Germknödel: Een beetje vreemd maar wel erg lekker! Door Thiery Thielemans Denk je aan Oostenrijk en aan lekker eten, dan denk je vast aan Kaiserschmarrn en Tiroler Germknödel. Eerder deelde ik een recept voor Kaiserschmarrn en nu is het tijd voor Germknödel. Met dit eenvoudige recept maak ook jij...
Lees verder
Knödel Recept – Een Oostenrijkse klassieker

Knödel Recept – Een Oostenrijkse klassieker

Knödel Recept – Een Oostenrijkse klassieker Door Matthijs van der Pol Ga je wel eens op vakantie naar Oostenrijk? Zeker in de wintersportgebieden zie je ze overal op de kaart: de Knödel (knoedel). Ze zijn er werkelijk in alle soorten en maten. Er is niet slechts één omschrijving voor de...
Lees verder
Recept: Kaiserschmarrn met appelmoes

Recept: Kaiserschmarrn met appelmoes

Recept: Kaiserschmarrn met appelmoes Door Matthijs van der Pol Je hebt het vast wel eens op de kaart zien staan tijdens je wintersport vakantie in Oostenrijk. Het staat namelijk op élke menukaart!  Als je niet wist wat het was en je zag het bij de tafel naast je bezorgd worden,...
Lees verder
DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN |  Lawinecakejes

DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes

DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes Door Thiery Thielemans Tussen alle berichtgeving rondom het wereldwijde coronavirus door, is het tijd voor een luchtig en toepasselijk recept: Lawinecakejes. Lawinecakejes zijn een variatie op de welbekende lavacakejes maar dan gevuld met witte chocolade. Heerlijk en leuk om zelf te maken! INGREDIËNTEN (voor 6 personen)...
Lees verder
LEKKER HERFSTRECEPT | GÂTEAU DE SAVOIE AU AMANDE

LEKKER HERFSTRECEPT | GÂTEAU DE SAVOIE AU AMANDE

Een 'Gâteau de Savoie' is een sponsachtige cake, afkomstig uit het Franse gebied de Savoie. Al in de veertiende eeuw ontstond dit recept ter gelegenheid van de komst van Keizer Karel IV aan het Franse Hof. De allereerste 'Gâteau de Savoie' zou volgens de verhalen de vorm hebben gehad van...
Lees verder
RECEPT UIT OOSTENRIJK | MOHNSTRUDEL

RECEPT UIT OOSTENRIJK | MOHNSTRUDEL

Voor wie al eens in Oostenrijk is geweest, is het beeld van op iedere hoek van de straat een 'konditorei' een bekend gezicht. Voor wie niet weet wat dat is, leg ik het graag even uit. Een konditorei is een typisch Duitse of Oostenrijkse banketbakkerij waar je naast koffie &...
Lees verder
WINTERSPORT-RECEPT: KÄSESPÄTZLE VOOR THUIS!

WINTERSPORT-RECEPT: KÄSESPÄTZLE VOOR THUIS!

RECEPT: KÄSESPÄTZLE Door Thiery Thielemans Ben je net terug van je wintersport uit Oostenrijk? Dan is het je vast niet ontgaan dat Käsespätzle een steeds weer terugkerende lekkernij op het menu van de bergrestaurants in Oostenrijk is. Wat mij betreft is het een echte wintersporthap want na het eten van...
Lees verder
WINTERSPORTGERECHTEN: recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel

WINTERSPORTGERECHTEN: recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel

Recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel Door Thiery Thielemans Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest, kent zonder twijfel de overheerlijke zoete apfelstrudel. Maar ben jij ook al bekend met deze hartige variant? De zuurkoolstrudel is eenvoudig om te maken en brengt je bij ieder hapje een klein stukje...
Lees verder
Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol

Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol

Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol Door Matthijs van der Pol Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak dan eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Ik kan er vooral van smullen als het wordt geserveerd met roomijs en slagroom of...
Lees verder
WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue

WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue

WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue Een recept van Thiery Thielemans Eén van mijn grootste favorieten qua eten op wintersport is toch wel de kaasfondue. En dan het liefst de èchte Zwitserse. Fonduen wordt door veel mensen ervaren als een gezellige manier om de maaltijd te gebruiken. De maaltijd duurt lang, iedereen...
Lees verder
Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand

Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand

Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand Door Karin Nijhof Glühwein is één van de meest gedronken alcoholische versnaperingen na een dag skiën. Het drankje is ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Nog steeds is de glühwein een echte klassieker tijdens de wintermaanden. Het samen drinken van een...
Lees verder
RECEPT: Walliser Cholera

RECEPT: Walliser Cholera

Bij de naam cholera denk je nou niet bepaald meteen aan een lekker gerecht. En tóch is het dat wel.  Dit gerecht is ontstaan in Wallis in de tijd dat de Cholera-epidemie haar hoogtij vierde. Hoe zit dat? HET ONTSTAAN VAN DE WALLISER CHOLERA Rond het jaar 1830 brak ook...
Lees verder
RECEPT: Paté des Oeufs et Bacon (gehaktbrood met ei en spek)

RECEPT: Paté des Oeufs et Bacon (gehaktbrood met ei en spek)

Met de paasdagen voor de deur en de wintersport in mijn hoofd kan een heerlijk recept met ei en afkomstig uit een wintersportland natuurlijk niet uitblijven. Daarom deel ik graag dit traditionele Franse recept van Paté des Oeufs et Bacon met jullie. Het is een echte blikvanger bij de paasbrunch!...
Lees verder