DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes
26 februari 2021
DE LEUKSTE WINTERSPORTRECEPTEN | Lawinecakejes Door Thiery Thielemans Tussen alle berichtgeving rondom het wereldwijde coronavirus door, is het tijd voor een luchtig en toepasselijk recept: Lawinecakejes. Lawinecakejes zijn een variatie op de welbekende lavacakejes maar dan gevuld met witte chocolade. Heerlijk en leuk om zelf te maken! INGREDIËNTEN (voor 6 personen)...
LEKKER HERFSTRECEPT | GÂTEAU DE SAVOIE AU AMANDE
19 oktober 2020
Een 'Gâteau de Savoie' is een sponsachtige cake, afkomstig uit het Franse gebied de Savoie. Al in de veertiende eeuw ontstond dit recept ter gelegenheid van de komst van Keizer Karel IV aan het Franse Hof. De allereerste 'Gâteau de Savoie' zou volgens de verhalen de vorm hebben gehad van...
RECEPT UIT OOSTENRIJK | MOHNSTRUDEL
03 april 2020
Voor wie al eens in Oostenrijk is geweest, is het beeld van op iedere hoek van de straat een 'konditorei' een bekend gezicht. Voor wie niet weet wat dat is, leg ik het graag even uit. Een konditorei is een typisch Duitse of Oostenrijkse banketbakkerij waar je naast koffie &...
WINTERSPORT-RECEPT: KÄSESPÄTZLE VOOR THUIS!
05 maart 2020
RECEPT: KÄSESPÄTZLE Door Thiery Thielemans Ben je net terug van je wintersport uit Oostenrijk? Dan is het je vast niet ontgaan dat Käsespätzle een steeds weer terugkerende lekkernij op het menu van de bergrestaurants in Oostenrijk is. Wat mij betreft is het een echte wintersporthap want na het eten van...
WINTERSPORTGERECHTEN: recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel
25 december 2019
Recept voor Oostenrijkse zuurkoolstrudel Door Thiery Thielemans Iedereen die wel eens in Oostenrijk op vakantie is geweest, kent zonder twijfel de overheerlijke zoete apfelstrudel. Maar ben jij ook al bekend met deze hartige variant? De zuurkoolstrudel is eenvoudig om te maken en brengt je bij ieder hapje een klein stukje...
Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol
22 december 2019
Wintersportrecepten: de lekkerste Apfelstrudel uit Zuid-Tirol Door Matthijs van der Pol Ben je op zoek naar een makkelijk én lekker recept? Maak dan eens deze Apfelstrudel. Eet het als ontbijt, dessert of bij de koffie. Ik kan er vooral van smullen als het wordt geserveerd met roomijs en slagroom of...
WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue
11 december 2019
WINTERSPORT-RECEPT: Echte Zwitserse kaasfondue Een recept van Thiery Thielemans Eén van mijn grootste favorieten qua eten op wintersport is toch wel de kaasfondue. En dan het liefst de èchte Zwitserse. Fonduen wordt door veel mensen ervaren als een gezellige manier om de maaltijd te gebruiken. De maaltijd duurt lang, iedereen...
Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand
04 december 2019
Dit is het geheime glühwein recept uit SalzburgerLand Door Karin Nijhof Glühwein is één van de meest gedronken alcoholische versnaperingen na een dag skiën. Het drankje is ontstaan aan het einde van de middeleeuwen. Nog steeds is de glühwein een echte klassieker tijdens de wintermaanden. Het samen drinken van een...
10 april 2018
Bij de naam cholera denk je nou niet bepaald meteen aan een lekker gerecht. En tóch is het dat wel. Dit gerecht is ontstaan in Wallis in de tijd dat de Cholera-epidemie haar hoogtij vierde. Hoe zit dat? HET ONTSTAAN VAN DE WALLISER CHOLERA Rond het jaar 1830 brak ook...
RECEPT: Paté des Oeufs et Bacon (gehaktbrood met ei en spek)
30 maart 2018
Met de paasdagen voor de deur en de wintersport in mijn hoofd kan een heerlijk recept met ei en afkomstig uit een wintersportland natuurlijk niet uitblijven. Daarom deel ik graag dit traditionele Franse recept van Paté des Oeufs et Bacon met jullie. Het is een echte blikvanger bij de paasbrunch!...