Chaos op wegen richting de sneeuw

Door: Karin Nijhof

Tijdens de kerstdagen moesten veel Nederlanders genoegen nemen met een enkele winterse bui. Een witte kerst bleef helaas uit. Hoewel storm Bella wel over ons land raasde, bracht dit helaas geen sneeuw met zich mee. Het witte goud viel de afgelopen dagen wel in Oostenrijk en delen van de Ardennen. De strengere maatregelen die getroffen zijn in verband met de Lockdown zorgde er niet voor dat men thuis bleef.

Sneeuwval zorgt voor drukte op wegen

Het was daardoor druk op de wegen naar de Hoge Venen in de Ardennen. Zo druk dat de politie iedereen opriep om thuis te blijven en om niet naar de besneeuwde gebieden te vertrekken.
Veel mensen die de bestemming wel bereikten kregen een boete vanwege fout parkeren. Er was te weinig parkeerplek. Mensen parkeerden daardoor hun auto in beschermde natuurgebieden.
Daarnaast kon er door de drukte geen afstand op de wandelpaden worden gehouden. Even in alle rust een sneeuwwandeling maken zat er dus voor veel mensen niet in.

Toegangswegen in deelstaat Karinthië worden afgesloten

Niet alleen in de Ardennen was het druk. In Oostenrijk heeft het de afgelopen dagen ook flink gesneeuwd. Veel wintersportliefhebbers trokken er daarom massaal op uit. Voor een aantal mensen eindigde het avontuur in een grote teleurstelling.
Zo konden de meeste mensen die in de deelstaat Karinthië wilde langlaufen rechtsomkeert maken omdat er toegangswegen werden afgesloten vanwege de drukte.

Ondanks de strenge lockdown zijn pistes in Oostenrijk toch open

Oostenrijk zit tot 18 januari 2021 in een strenge lockdown. Skiën mag als men zich aan de maatregelen houdt. Eén van die maatregelen is dat iedereen van 14 jaar of ouder een medisch mondkapje moet dragen als ze in de rij staan en of de skiliften willen gebruiken. Veel buitenlandse toeristen zijn er nog niet omdat men bij aankomst minimaal 10 dagen in quarantaine moeten.
Het is (nog) onbekend of er Nederlanders zijn geweest die richting de Ardennen en of Oostenrijk zijn gereden.

Off-piste skiën is goed voor je conditie... Foto: Pauline van der Waal
 Foto: Pauline van der Waal

Bron tekst: Nos nieuws, nu

Meer nieuwsartikelen uit de wintersportgebieden lees je op onze website

(Visited 6.351 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer