Ondanks corona toch wintersporters uit Engeland en Scandinavië in Sankt Anton

Door Edwin Hagenouw | bron: tt.at

Eigenlijk zouden deze winter vanwege Corona geen skiërs uit het buitenland naar Oostenrijk moeten komen. Toch hebben tientallen jonge Engelsen, Zweden en Denen hun intrek genomen in de omgeving van Sankt Anton am Arlberg. Tips voor het omzeilen van verboden zouden rondgaan op het internet.

Archiefbeelden Sankt Anton. Foto: Edwin Hagenouw

Ze komen uit Scandinavië en Engeland, de honderden zogenaamde ‘ski-zwervers’ die de winter doorbrengen in St. Anton. Hun hobby: skiën, snowboarden, feesten. Deze activiteiten worden vaak gefinancierd met mini-klusjes zoals afwassen of sneeuwscheppen.
Dit alle tot ergernis van burgemeester Helmut Mall: “Blijkbaar circuleren er tips op internet over hoe je verboden kunt omzeilen en ongehinderd naar St. Anton kunt komen, namelijk met de trein vanuit Zürich.

Sankt Anton am Arlberg
Archiefbeelden Sankt Anton. Foto: Edwin Hagenouw
Archiefbeelden Sankt Anton. Foto: Edwin Hagenouw

Après-ski met bier uit de supermarkt

De verontwaardiging van de burgemeester richt zich ook op de huisbazen die deze seizoentoeristen een verblijfplaats geven ondanks het verblijfsverbod. “Er zijn foto’s waarop dertig tot veertig feestgangers te zien zijn.” Daarnaast bevestigt de politie in St. Anton dat er dit jaar après-ski plaatsvindt bij de hooischuur in het skigebied, met blikjes bier uit de supermarkt.


Lees hier meer wintersportnieuws


(Visited 1.301 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.