Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Olympische Winterspelen 2026 ook in Livigno

Door: Maaike de Vries

De Olympische Winterspelen van 2026 zullen in Milaan- Cortina plaatsvinden. De freestyle en snowboardwedstrijden gaan in Livigno plaatsvinden. 

Het prachtige Italiaanse Livigno, wordt ook wel ‘dé openlucht sportschool van de Alpen’ genoemd. En dat is niet zomaar, het gebied is sneeuwzeker met zijn hoogtes van 1800 meter tot 3000 meter. Doordat Livigno in een vallei ligt, is het er vaak droog en zonnig maar in de winter ook erg koud. Een ideale locatie voor de Olympische Winterspelen dus!

Livigno, p
Livigno, perfect voor de Olympische Winterspelen

Het gebied heeft 115 kilometer piste en tal van off-piste mogelijkheden. Er zijn ontzettend veel outdoor sporten te beoefenen én het is één van de weinige wintersportgebieden in Europa waar je kunt heli-skiën.
Niet gek dan ook dat het gebied vorig seizoen werd verkozen tot ‘European Sports Municipality 2019’.

Zowel on- als off-piste biedt Livigno tal van mogelijkheden
                   Prachtig skiën in Livigno

In april dit jaar was de IOC-commissie op bezoek in Livigno. Zij bezochten de wedstrijdlocaties en het resort.
De Olympische Winterspelen gaan plaatsvinden aan de Mottolino zijde, Carosello 3000 en Sitas- Tagliede.
Aan de Mottolino- zijde zullen de volgende freestyle onderdelen afgewerkt worden: Ski Halfpipe, Ski Slopestyle, Snowboard Big Air.
De Aerials en Moguls vinden plaats bij Carosello 3000 en de reuzenparallel slalom, de skicross en snowboard cross zijn in het Sitas- Tagliede gebied.

Meer info? Kijk eens op de website van Livigno.

(Visited 1.278 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer