Olympische Winterspelen 2026 ook in Livigno

Door: Maaike de Vries

De Olympische Winterspelen van 2026 zullen in Milaan- Cortina plaatsvinden. De freestyle en snowboardwedstrijden gaan in Livigno plaatsvinden.

Het prachtige Italiaanse Livigno, wordt ook wel ‘dé openlucht sportschool van de Alpen’ genoemd. En dat is niet zomaar, het gebied is sneeuwzeker met zijn hoogtes van 1800 meter tot 3000 meter. Doordat Livigno in een vallei ligt, is het er vaak droog en zonnig maar in de winter ook erg koud. Een ideale locatie voor de Olympische Winterspelen dus!

Livigno, p
Livigno, perfect voor de Olympische Winterspelen

Het gebied heeft 115 kilometer piste en tal van off-piste mogelijkheden. Er zijn ontzettend veel outdoor sporten te beoefenen én het is één van de weinige wintersportgebieden in Europa waar je kunt heli-skiën.
Niet gek dan ook dat het gebied vorig seizoen werd verkozen tot ‘European Sports Municipality 2019’.

Zowel on- als off-piste biedt Livigno tal van mogelijkheden
                   Prachtig skiën in Livigno

In april dit jaar was de IOC-commissie op bezoek in Livigno. Zij bezochten de wedstrijdlocaties en het resort.
De Olympische Winterspelen gaan plaatsvinden aan de Mottolino zijde, Carosello 3000 en Sitas- Tagliede.
Aan de Mottolino- zijde zullen de volgende freestyle onderdelen afgewerkt worden: Ski Halfpipe, Ski Slopestyle, Snowboard Big Air.
De Aerials en Moguls vinden plaats bij Carosello 3000 en de reuzenparallel slalom, de skicross en snowboard cross zijn in het Sitas- Tagliede gebied.

Meer info? Kijk eens op de website van Livigno.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer