advertentie

Het Olympisch seizoen is echt van start gegaan nu het World Cup Skicircus weer in Europa is teruggekeerd. De komende weken is het aanpoten voor de dames en heren. En ze komen niet alleen maar uit de alpen of andere verre windstreken maar ook gewoon uit Nederland.

Nederlandse 1e in NorAm wedstrijd

Olympisch seizoen
Adriana Jelínková wordt eerste en skiet 6 FIS punten in een NorAm wedstrijd. (c) Agence Zoom

Na de eerste wedstrijden in Sölden en Levi achter de rug is het hele spel naar Noord Amerika getogen. In zowel Canada als in de USA zijn verschillende wedstrijden geskied. Met in elk geval voor Adriana Jelínková (uit Nederland, getraind door Rene Rijsdijk) zeer goede resultaten. Vijfentwintigste bij de reuzenslalom van Killington en afgelopen week nog een eerste plek bij een NorAm wedstrijd (vergelijkbaar met EuropaCup), beloofd het veel goeds. Volgende week zal ze dan ook van start gaan bij de races in Courchevel (19 en 20 december).

Ook de heren staan er klaar voor. Maarten Meiners kon helaas niet van start gaan in de Super G van Val Gardena (wedstrijd werd stil gelegd voor hij aan de beurt was) maar zal wel van start gaan op de wereldberoemde Gran Risa piste in Alta Badia, zondag 17 december. Echt een geweldig afdaling (ik heb ‘m zelf al een paar keer geskied) die, als je in de buurt bent, beslist de moeite waard is. Ook Steffan Winkelhorst (hoofdfoto) zal zeer waarschijnlijk van start gaan op de reuzenslalom. In de kwalificatiewedstrijd was bij in elk geval 21e.

Olympisch seizoen
Maarten Meiners start zondag in Alta Badia

En dan gaat het de komende week stevig door. De dames én heren hebben een druk programma voor de boeg. En wij thuisblijvers kunnen lekker veel skiën kijken.

Maandag 18 december de parallelsalom in Alta Badia, begint om 18:30. Dan woensdag 20 december vanaf 18:00 parallelslaom dames. Vrijdag 22 december weer een avondslalom, deze keer de heren in Madonna di Campiglio vanaf 17:45. Weer zes dagen later de laatste mannen races van dit jaar in Bormio: afdaling en de combinatie (afdeling en slalom). De dames sluiten het jaar af in Lienz met op de 28e een reuzenslalom en de 29e een slalom. Check de website van Eurosport voor de actuele uitzendtijden.

Olympisch seizoen
Gran Risa piste in Villa, Alta Badia

Niet teveel champagne drinken want 1 januari is er alweer een cityevent in Oslo te skiën. Mannen én vrouwen tegelijk! Ook dit is, gezien de noordelijke ligging van Oslo, eigenlijk een avondwedstrijd, start op 16:45.

elke drie, vier dagen een wedstrijd

In januari is het dan bijna er elke 4 dagen raak. Om dan vanaf 9 februari aan te treden in Pyeongchang (Zuid Korea) voor de Olympische spelen. Kortom het Olympisch Seizoen is echt van start.

Wil je echt op de hoogte blijven, download dan de FIS app in de App Store of Play Google. Dan kun je zelfs live alle wedstrijden volgen. Compleet met tussentijden en voorlopige rankings. Maar ook hier houden we je bij de les.

advertentie
Mountainreporters Reisverhalen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here