Wanneer je naar Oberstdorf gaat in Zuid-Duitsland kun je je niet alleen verheugen op het skiën of snowboarden maar ook zeker op de vele wintersportactiviteiten die hier worden georganiseerd. De regio heeft maar liefst 140 kilometer aan geprepareerde wandelroutes welke je langs gezellige berghutten leiden. Laat je rond “glijden” door een ritje met de arreslee te maken door het prachtige besneeuwde landschap. Of ga lekker sleeën op de rodelbaan van de Seealpe.

Obersdorf
Afdaling vanaf Söllereck ( foto: Oberstdorf.de)

130 kilometer aan pistes

Skiërs en snowboarders kunnen zich hier uitleven op 130 kilometer aan pistes in vijf verschillende skigebieden, waaronder Duitslands grootste grensoverschrijdende skigebied, Fellhorn/Kanzelwand. Op de Nebelhorn start de langste afdaling van Duitsland met een lengte van 7,5 kilometer. Het familie-skigebied Söllereck is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen dankzij een skicarrousel en een oefenterrein voor kids. Voor langlaufers ligt er 75 kilometer loipe voor je klaar.

Familie afdalingen zijn er genoeg in Oberstdorf (foto: Oberstdorf.de

Relaxen in het Spa-resort

Na zo’n hele dag buiten te zijn geweest is niets zo fijn om heerlijk te gaan relaxen in het Spa-resort, de Oberstdorf Therme met een golfslagbad, het thermale bassin en verschillende soorten sauna’s.

Wij van Snowrepublic zijn het er wel over eens, vanwege het gevarieerde aanbod is een wintersportvakantie in Oberstdorf een echte aanrader. Kijk zelf even naar de video hieronder.


Lees hier meer over wintersport in Duitsland


(Visited 312 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.