advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


In Vorarlberg werden in de maanden december en januari maar liefst 20% meer reddingsoperaties  uitgevoerd. Ook het aantal letsels en de aard ervan neemt schrikbarend toe.

Oorzaak: brede en geprepareerde pistes

50.000 skiërs gaan op piekdagen de pistes af in Vorarlberg. Op die dagen stijgen de twee helikopers maar liefst 10 x per dag na een melding op. Volgens Arthur Köb, hoofd van de reddingsdienst, komt dit vooral door de brede, goed geprepareerde pistes. Hierdoor nodigen de pistes uit om hard te gaan, wat botsingen met ernstig letsel in de hand werkt. Het aantal mensen met ernstig letsel nam met 30% toe.

Pistenpolitie: steeds vaker worden waarschuwingen genegeerd. Een slechte ontwikkeling.

Ook de pistenpolitie spreekt z’n zorgen uit. Steeds vaker worden waarschuwingen genegeerd en gaan wintersporters naar moeilijk bereikbare offpiste gebieden. Een voorbeeld hiervan is de  “Martinsfelsen” op de skipiste van de Trittkopf in de richting van Zürs. Acht skiërs moesten hier dit jaar al worden gered – inclusief een redding van een wintersporter die 24 meter naar beneden viel.

reddingsoperaties
Martinsfelsen, in de buurt van Zurs, waar al vele skiërs moesten worden gered. Foto: orf.at

Bron: orf.at

Hoofdfoto: nos.nl, ter illustratie

advertentie