Zojuist horen we van onze vrienden van BBI Travel dat een van onze favoriete bestemmingen, Noorwegen de inreisbeperkingen per 25 september opheft. Noorwegen had een streng beleid als het ging om reisrestricties ten gevolge van Covid-19. In een persconferentie heeft de Noorse regering vandaag laten weten al per 25 september (morgen) 16.00u een groot deel van de regels te laten varen. Nederland kent in Noorwegen de kleurcode oranje en dit houdt onder andere in dat er geen negatief testresultaat meer hoeft te worden getoond bij binnenkomst in Noorwegen.

Trysil
Prachtige vergezichten in Trysil. Foto: Edwin Hagenouw

Geen coronatest

Tevens heeft hoeft bij aankomst geen covid-test te worden ondergaan. Ook positief is dat ongevaccineerde kinderen onder de achttien jaar oud niet meer in quarantaine hoeven. Er is geen registratieformulier meer noodzakelijk en de sociale afstand, die één meter bedroeg, vervalt.

Wij zijn, net als heel veel Noren, erg blij met deze versoepelingen en willen je nogmaals laten weten dat Noorwegen als winter(sport)bestemming veel te bieden heeft.

Denk ook eens aan een skivakantie waarbij je Zweden en Noorwegen combineert in één week. Zo ervaar je beide landen, westelijk en oostelijk van de grens en vlakbij het Scandinavian Mountains vliegveld.


Lees ook

Dit zijn de coronamaatregelen voor Italië

Dit zijn de coronamaatregelen voor Oostenrijk

Ook Frankrijk zet in op doorgaan winterseizoen