Terwijl ik dit schrijf stormt het in Nederland. Het is winter, maar het voelt als herfst en de regen komt met bakken uit de hemel. Ik kijk naar de kaarsen die voor me op tafel rustig dansen als mijn geliefde langs loopt. Het is ondertussen donker geworden en ik moet denken aan de wintersport. Binnenkort komen er weer mooie reizen aan, maar ik heb nog niets geboekt. We laten het dit jaar allemaal op ons afkomen. Eigenlijk willen we naar Scandinavië deze winter. Laten we maar eens goed in de stemming komen met dit heerlijke recept voor Noorse Zuurkool!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
- 250 gram zuurkool
- 2 eetlepels roomboter
- 125gr magere spekreepjes
- 4 dikke plakken boterhamworst van circa 100 gram per stuk
- 250gr gesnipperde ui
- 250gr champignons
- 2 teentjes knoflook
- 750gr kant-en-klare aardappelpuree
- 250ml Hollandaise saus
- 1 eetlepel mosterd
Extra nodig: peper, zout, een grote ovenschaal en boter voor het invetten van de ovenschaal.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekreepjes. Snij de champignons in plakjes, de boterhamworst in reepjes en maak de teentjes knoflook fijn. Als de spekreepjes licht gebakken zijn, voeg je de champignons en de gesnipperde ui toe. Bak het geheel goed aan.
Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en voeg deze uiteindelijk ook samen met de boterhamworst en knoflook toe aan het geheel in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Vet een grote ovenschaal in met boter en bedek de bodem met de aardappelpuree. Verdeel hierover het geurende zuurkoolmengsel uit de pan. Meng de hollandaise saus met de mosterd en verdeel dit de heerlijkheden in de ovenschaal. Zet de schaal vervolgens nog vijftien minuten in de voorverwarmde oven en… smullen maar. Håper det smaker!
Lees hier het overheerlijke recept voor Kaiserschmarrn
Bewaren
Bewaren
Naast de liefde voor mijn gezin, mijn foodtruckbedrijf en schrijven in de breedste zin van het woord heb ik ook een enorme liefde voor alles wat met wintersport, skiën en sneeuw te maken heeft. Op snowrepublic.nl neem ik je graag mee in mijn persoonlijke belevingswereld op het gebied van al het moois dat de besneeuwde bergen ons te bieden hebben!
Goede voornemens? Kom skiën in St. Anton am Arlberg in de lentezon!
Skiën in de lente: zon, sneeuw en puur genieten in het Zillertal
Lawines in Italiaanse en Franse Alpen: 5 doden
Deze skiër gaat voor een wereldrecord: 80 skiliften op 1 dag!
Sneeuwzeker skiën in Saas-Fee/Saastal kan nog tot 27 april
Tien tekenen dat je te oud wordt voor de après-ski
Lawine komt over piste in Lech
8 tips voor een betaalbare wintersport
Op ontdekking op 275 kilometer piste in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental
Uitgelichte artikelen
Ga skiën met het hele gezin in Grossarltal, Dachstein West of Radstadt
Goede voornemens? Kom skiën in St. Anton am Arlberg in de lentezon!
Skiën in de lente: zon, sneeuw en puur genieten in het Zillertal
Sneeuwzeker skiën in Saas-Fee/Saastal kan nog tot 27 april
(Bijna) alles wat je moet weten over sneeuwkettingen
Snowrepublic reistips | Ga met 20% korting wintersporten in Ischgl
Ski amadé – Oostenrijks grootste skiparadijs
Alleen in Ski amadé kunt u met één skipas genieten van maar liefst 760 kilometer aan pistes. Tot wel 270 moderne liften en 356 perfect geprepareerde pistes in adembenemende berglandschappen wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer
Leg elk moment vast
Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer
Het grootste skigebied van Oostenrijk
Het winterseizoen begint op 4 december in St. Anton am Arlberg. Dan opent de deur naar buitengewone ervaringen in het grootste skigebied van Oostenrijk. Het charmante resort trekt wintersportliefhebbers van over de hele wereld en biedt meer dan alleen ongerepte pistes: een mengeling van traditie, avontuur en adembenemende natuur. Lees meer