advertentie
Reizen naar IJsland

Pauline vertelde jullie in dit artikel al eerder dat de zo geliefde Dutchweek dit seizoen in Noorwegen wordt gehouden. Ben je na het zien van de promovideo van de Dutchweek enthousiast geworden om te gaan? Kom dan alvast helemaal in de stemming met dit heerlijke recept voor Noorse Zuurkool!

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

2 eetlepels roomboter
125gr magere spekreepjes
4 dikke plakken boterhamworst van circa 100 gram per stuk
250gr gesnipperde ui
250gr champignons
2 teentjes knoflook
750gr kant-en-klare aardappelpuree
250ml hollandaise saus
1 eetlepel mosterd
Extra nodig: peper, zout, een grote ovenschaal en boter voor het invetten van de ovenschaal.

BEREIDINGSWIJZE
Zuurkool
Zuurkool

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekreepjes. Snij de champignons in plakjes, de boterhamworst in reepjes en maak de teentjes knoflook fijn. Als de spekreepjes licht gebakken zijn, voeg je de champignons en de gesnipperde ui toe. Bak het geheel goed aan.

Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en voeg deze uiteindelijk ook samen met de boterhamworst en knoflook toe aan het geheel in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Vet een grote ovenschaal in met boter en bedek de bodem met de aardappelpuree. Verdeel hierover het geurende zuurkoolmengsel uit de pan. Meng de hollandaise saus met de mosterd en verdeel dit de heerlijkheden in de ovenschaal. Zet de schaal vervolgens nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en… smullen maar. Håper det smaker!

Bewaren

Bewaren

advertentie