advertentie
Ski Safari

Wintersport recept: Noorse zuurkool uit de oven

Door Thiery Thielemans

Terwijl ik dit schrijf stormt het in Nederland. Het is herfst en de regen komt met bakken uit de hemel. Ik kijk naar de kaarsen die voor me op tafel rustig dansen als mijn geliefde langs loopt. Het is ondertussen donker geworden en ik moet denken aan de wintersport. Binnenkort komen er weer mooie reizen aan, maar ik heb nog niets geboekt. We laten het dit jaar allemaal op ons afkomen. Eigenlijk willen we naar Scandinavië deze winter. Laten we maar eens goed in de stemming komen met dit heerlijke recept voor Noorse Zuurkool!

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
  • 250 gram zuurkool
  • 2 eetlepels roomboter
  • 125gr magere spekreepjes
  • 4 dikke plakken boterhamworst van circa 100 gram per stuk
  • 250gr gesnipperde ui
  • 250gr champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 750gr kant-en-klare aardappelpuree
  • 250ml Hollandaise saus
  • 1 eetlepel mosterd

Extra nodig: peper, zout, een grote ovenschaal en boter voor het invetten van de ovenschaal.

BEREIDINGSWIJZE
Zuurkool
Zuurkool

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pan en bak hierin de spekreepjes. Snij de champignons in plakjes, de boterhamworst in reepjes en maak de teentjes knoflook fijn. Als de spekreepjes licht gebakken zijn, voeg je de champignons en de gesnipperde ui toe. Bak het geheel goed aan.

Laat ondertussen de zuurkool goed uitlekken in een vergiet en voeg deze uiteindelijk ook samen met de boterhamworst en knoflook toe aan het geheel in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Vet een grote ovenschaal in met boter en bedek de bodem met de aardappelpuree. Verdeel hierover het geurende zuurkoolmengsel uit de pan. Meng de hollandaise saus met de mosterd en verdeel dit de heerlijkheden in de ovenschaal. Zet de schaal vervolgens nog vijftien minuten in de voorverwarmde oven en… smullen maar.

Håper det smaker!


Lees hier het overheerlijke recept voor Kaiserschmarrn


Bewaren

Bewaren

advertentie
Aanbieding Ischgl