Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Recordhoeveelheden sneeuw

Door Edwin Hagenouw. Bron: NOS.nl

Op een aantal plaatsen in Oostenrijk is de afgelopen tijd twee tot vier meter sneeuw gevallen. Een recordhoeveelheid voor januari. Vandaag sneeuwt het opnieuw aan de noordkant van de Alpen en wordt er tot morgenmiddag nog eens 20 tot 50 centimeter sneeuw verwacht.

januari
Lech, Oostenrijk. 14 januari, 16.00 uur.

De enorme sneeuwval breekt records van 119 jaar oud. In Leutasch, Lackenhof en op de Grossglockner is sinds 1900 zo vroeg in het seizoen niet meer zoveel sneeuw gevallen, meldt Weerplaza. In Lech, Kühtai en Pitztaler Gletscher dateren de gebroken records uit de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.

Lawinestufe 5

“Het grootste gevaar zijn nu de lawines”, zegt correspondent Van de Hulsbeek. “Op veel plekken geldt code 5, dat is het hoogste waarschuwingsniveau. Maar ook omvallende bomen en instortende daken vormen een risico. Dat risico is nog groter omdat in sommige gebieden regen is gevallen, waardoor de sneeuw zwaarder wordt. Op heel veel plekken wordt mensen dan ook aangeraden om binnen te blijven.”

(Visited 1.063 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer