As we speak is het noodweer in diverse delen van de de Alpen. Extreme regenval in de lager gelegen gedeelten en forse sneeuwval in de bergen. Het zorgt voor zeer veel overlast voor de bewoners. In dit bericht een korte opsomming van het noodweer.

Afgesloten wegen

Sinds afgelopen weekend regent het in de Alpen. En fors ook. Dat zorgt ter plekke voor zeer veel overlast. Neem bijvoorbeeld de Maurienne vallei waar de regenval voor aardverschuivingen zorgt. Hierdoor is de snelweg en het spoor afgesloten.

Overstromingen

In Zwitserland is er door zaterdag een meetstation ter plekke maar liefst 191 mm regen gevallen in 24 uur gevallen. Dat zorgt daar voor forse overstromingen, kijk maar:

In het Ötztal (B186) is inmiddels het hele dal afgesloten door de regenval

Na de hittegolf komt de sneeuw

De afgelopen tijd is Oostenrijk geteistert door een hittegolf. Deze is nu achter de rug en maakt plaats voor sneeuwval. Gisteren al kwam de temperatuur in een glijbaan naar beneden terecht. Dat zorgt ervoor dat de sneeuwvalgrens een stuk lager komt te liggen de regen dus in sneeuwval verandert. Dit zorgt voor mooie witte webcams:

Webcambeeld Berner Oberland – 28 augustus 2023

Waarschuwingen

De plaatselijke autoriteiten waarschuwen bewoners én vakantiegangers om binnen te blijven. Zo waarschuwt NoodweerBenelux voor delen van Zwitserland en Italiaanse Alpen waar al zo’n 350 mm regen naar is gevallen en daar kan vandaag nog 150 mm naar bij komen. Dit zal heftige wateroverlast en modderstromen tot gevolg hebben, zo waarschuwen ze. Moet je in deze regio zijn? Ga niet, blijf er weg.

Op bovenstaande kaart is te zien hoeveel neerslag er gecumuleerd valt in de Alpen tot en met woensdag 30 augustus.

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer