Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Tijdens een persconferentie gisteravond werden er door de Bondkanselier strengere coronamaatregelen voor Oostenrijk aangekondigd. Door de sterk oplopende besmettingen waren er al eerder verscherpte maatregelen aangekondigd, maar deze worden nu nog verder verzwaard. Vanaf maandag 8 november 2021 gaat overal in Oostenrijk de 2G (genezen, gevaccineerd) regel gelden. Dat betekent dat testen om toegang te krijgen niet meer geldt.

Stufe 4

Gisteren telde men in Oostenrijk 9.388 besmettingen, waarbij 356 IC-bedden worden bezet. De IC bezetting loopt op, en experts zeggen dat dit de komende 2 weken nog verder stijgt. Daarom heeft de regering bijna unaniem besloten versneld door het vastgestelde stappenplan heen te gaan en vanaf maandag meteen al Stufe 4 in te laten gaan. Dat betekent: 

  • Alleen gevaccineerde of herstelde mensen kunnen naar het restaurant, theater, concerten, sportevenement of de kapper. Dit geldt ook voor de skiliften.
  • 2G is ook een vereiste voor evenementen van 25 personen of meer.
  • Antigeentesten zijn niet meer geldig.
  • FFP2 mondkapjes verplicht in alle winkels, musea en bibliotheken (en skiliften).
  • De Groene pas (coronapas) is geldig tot 9 maanden na de laatste vaccinatie, Janssen vaccin geldig tot 3 januari 2022.

 De nieuwe regels gelden voor alle personen ouder dan twaalf jaar.

nieuwe coronamaatregelen oostenrijk
Foto: APA

Gevolgen wintersport

Dit betekent slecht nieuws voor ongevaccineerde wintersporters: dit seizoen niet op de lange latten of op het snowboard. Een negatieve test geeft geen toegang meer tot skiliften, après-skihutten, bars en restaurants.

De nieuwe maatregelen zijn in eerste instantie bedoeld om de zorg te beschermen. Maar ze moeten ook helpen om een nieuwe lockdown te voorkomen. Want dat zou betekenen dat het komende wintersportseizoen alsnog in het water zou vallen. “Het hoogste doel moet zijn, dat het komende wintersportseizoen doorgaat”, zei de Oostenrijkse minister van Toerisme Elisabeth Köstinger, na spoedberaad in het bekende skioord Leogang. 

Bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) beschreef de situatie als “ernstig”. “De teugels voor niet-gevaccineerden zouden moeten worden aangehaald – ook met het oog op de kerstvakantie en het toeristenseizoen. In de auto doe je de gordel om en vaccinatie is de gordel in de pandemie”. Minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein (Groenen) benadrukte dat het zijn taak is om de intensive care-afdelingen te beschermen en dat hij zich hieraan zal houden. Ook deed hij een beroep op de mensen: “Laten we stoppen met de ironische onzorgvuldigheid.”

“Houdbaarheid” vaccinaties

Onduidelijk is nog de “houdbaarheid” van vaccinaties. Oostenrijk stelt in de nieuwe regels dat de Groene Pas geldig is tot 9 maanden na de laatste vaccinatie (m.u.v. het Jansen vaccin: deze is in de nieuwe regels geldig tot 3 januari 2022). Dit was 360 dagen (Jansen 270 dagen). Dit doet men om de 3e prik, die men in Oostenrijk binnenkort ook beschikbaar stelt, te stimuleren. Hoe dit exact uit gaat pakken voor toeristen uit landen waar nog geen boosterprikken gepland staan, vertelt de berichtgeving niet. Ook in Europees verband is dit niet duidelijk. We blijven het nieuws volgen!

Nog even dit:

De situatie rondom corona in Oostenrijk kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de Oostenrijks regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Bronnen: Tiroler Tageszeitung, RTL Nieuws | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw


Ook lezen:

(Visited 6.495 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

één reactie op “Nog strengere coronamaatregelen Oostenrijk: ongevaccineerden niet op wintersport”

  • Asten
    8 november 2021 at 19:36

    Bah.. sowieso ben ik 30 mei 2021 gevaccineerd met Janssen en was ik het braafste jongetje van de klas. Ik was ook bij de vorige regelgeving al de klos (270 dagen geldig) dus mijn vakantie vanaf 4 maart kon ik toch al op mijn buik schrijven. Minimaal 3 maanden van tevoren annuleren (dus vóór 4 december)..

Comments are closed.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer