advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Nog meer sneeuw voor de Alpen

Waar in Oostenrijk her en der nog wat groene dalen te zien zijn, hebben de Franse Alpen niet te klagen. Het sneeuwt maar door. Afgelopen nacht is er weer een halve meter sneeuw gevallen. In Val Thorens en Tignes ligt er niet alleen bijna 2.50 meter op de berg, maar ook bijna 2 meter in het dorp. En de komende dagen valt er nog meer. Vannacht waaide het ook hard, is te zien op een filmpje van een pistenbully in Val d’Isère.

In Val d’Isère filmde een pistenbully chauffeur de harde wind en bergen sneeuw vannacht.

Oostenrijk

Hoewel wat minder dan in de Franse Alpen, mocht ook Oostenrijk wat sneeuw verwelkomen en daar sneeuwt het nu nog, hoewel er soms een waterig zonnetje te bespeuren is, zoals de webcam van Serfaus-Fiss-Ladis laat zien.

webcam SFL serfaus nordseite 23 dec
Soms een zonnetje te zien in Tirol. Foto: Webcam Serfaus-Fiss-Ladis

Met de Kerstdagen wordt het langzaam iets rustiger en kunnen de vakantiegangers genieten van een zonnetje. Daarna lijkt er weer een weersverslechtering aan te komen, met opnieuw sneeuw!

Hoofdfoto: Unsplash


Lees ook:

Sneeuw, alweer een storm en dan kaiserwetter? Het weer op weg naar kerst 2019

Föhnstorm verpest groot deel van sneeuwdek Alpen

Voorspelling winter 2019/2020: van Weermodellen tot Weersnuffelaars


advertentie