Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nog meer sneeuw en overlast voor Oost-Tirol

Door Patricia Christiani | Bron: tirol.orf.at, Tiroler Tageszeitung

In Oost-Tirol viel enkele weken geleden al veel sneeuw, maar de afgelopen dagen sneeuwde het daar opnieuw hard. Met alle overlast van dien, en deze is in Oost-Tirol nog niet voorbij. 

De enorme sneeuwval is inmiddels wel gestopt en zondag en maandag blijft het droog. Oost-Tirol is nog alleen via omwegen te bereiken, omdat bijvoorbeeld de Felbertauernstraße tussen Mittersill in Salzburg en Matrei in Oost-Tirol om veiligheidsredenen gesloten is. Hier, net als op de Defreggentalstrasse, viel zaterdagavond een lawine op de weg.

Gebouw bezwijkt onder de sneeuw

In de stad Lienz stortte zaterdagavond een oude veilingzaal volledig in onder de sneeuwlast op het dak. Zeventig meter van de straat voor het gebouw werd ook begraven onder de sneeuw. Het gebied werd doorzocht met zoekhonden, maar gelukkig raakte er niemand gewond.

Lawine op snelweg raakte auto

Sinds zaterdagmiddag is de snelweg Felbertauernstraße afgesloten na een lawine aan Oost-Tiroolse zijde. De lawine tussen de eerste en tweede Lublastunnel bedekte de weg volledig en ook een auto werd gedeeltelijk ingegraven. Toevallig waren er hulpdiensten van Matrei Mountain Rescue op de weg erachter en kon de bestuurder uit het voertuig gehaald worden. De bestuurder en de auto hebben de lawine zonder schade overleefd. De Felbertauernstraße was zondagochtend nog afgesloten vanwege het risico op lawines.

Lawine op de Defereggentalstrasse

In de gemeente St. Jakob in Defereggen (waar enkele weken geleden ook al enorm veel sneeuw viel) trof een lawine rond 17.30 uur de Defereggentalstrasse in het district Durre. De weg werd tot drie meter hoog begraven. De politie heeft daarna een uitgebreide check gedaan of er geen mensen of voertuigen in de lawine zijn geraakt.

Grote sneeuwbelasting op de daken

De situatie in Oost-Tirol blijft spannend, omdat de enorme hoeveelheden sneeuw van de afgelopen weken en dagen een grote belasting op de daken legt.

De grote hoeveelheid verse sneeuw is ook een uitdaging voor de Lawine Commissie in Oost-Tirol. De sneeuwsituatie in de gemeenten moet voortdurend opnieuw worden beoordeeld, zegt Peter Ladstätter van de lawinecommissie in St. Jakob in Defereggen. De nieuwe sneeuw hecht niet goed op de oude laag sneeuw, waardoor veel lawines en landverschuivingen plaatsvinden. Het lawinegevaar ligt daarom op dit moment op niveau 4 (van 5).

Inmiddels ligt er bijvoorbeeld in de stad Lienz ruim 1,30 meter sneeuw, wat sinds 1986 niet meer voorgekomen is.


Ook lezen:


Hoofdfoto: webcam St. Veit in Defereggen

(Visited 319 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer