advertentie
Ski Safari

Steeds meer Nederlanders zijn gek van freeride skiën en snowboarden. Zij kunnen na een jaar afwezigheid in 2018 weer terecht op een officieel Nederlands kampioenschap!

Omdat de sport steeds populairder wordt, wil de organisatie het rijden van wedstrijden promoten. Daarom staat de inschrijving open voor iedereen die de nodige ervaring heeft buiten de piste en dus niet alleen voor doorgewinterde wedstrijdskiërs en -boarders. Iets voor jou?

NK Freeriden – 18 tot 23 maart 2018 – Fieberbrunn

Fieberbrunn ligt in het Pillerseetal, op de grens van het Salzburgerland en Tirol. Het dorpje zelf is vrij klein, maar sinds het skigebied is verbonden met grote broer Saalbach-Hinterglemm-Leogang, heb je ook vanuit Fieberbrunn toegang tot 270 kilometer piste. Fieberbrunn is trouwens geen onbekende bestemming voor freeriders. Al 11 jaar maakt de Freeride World Tour er een stop.
En nu is het dus de beurt aan de vierde
editie van het Nederlands Kampioenschap Freeriden. Het NK Freeride wordt sinds 2016 officieel erkend door de Nederlandse klim en bergsport vereniging, de NKBV. Blok de week van 18 maart dus vast maar in je agenda!

Nederlandse freerider (dat moet wel, met zo'n broek!) in actie
Nederlandse freerider (dat moet wel, met zo’n broek!) in actie

Deelnemers

Natuurlijk doen aan dit NK de beste freeriders van Nederland mee, maar je hoeft geen pro te zijn om je in te kunnen schrijven. De wedstrijd staat open voor iedereen die enige ervaring heeft buiten de piste en vanzelfsprekend goede bochten kan rijden in alle soorten sneeuw.
Aan het begin van de week vindt de kwalificatieronde plaats. Deze is op redelijk toegankelijk terrein, niet al te steil en je hoeft niet over rotsen te springen. Word je na deze ronde gekwalificeerd dan ga je door naar de finale, die op een uitdagendere helling wordt gehouden.

NK Freeride - welke route wordt het?
NK Freeride – welke route wordt het?

Belangrijk: Freeriden is niet geheel zonder risico en het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Daarom moet elke deelnemer die meedoet aan het NK in het bezit zijn van een lawinepieper, een rugtas met schep en sonde, een helm en een rugbeschermer

Laatste zetje nodig? Bekijk de promovideo!

Voor meer informatie, filmpjes en foto’s en om je in te schrijven kun je terecht op de website van NK Freeride.

advertentie
Magische winterreizen naar IJsland