Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Dit is toch de ultieme droom voor ons wintersporters. De piste oprijden met je auto en daardoor alle wachtrijen bij de skiliften omzeilen. En daarnaast ook nog eens lekker kunnen crossen door de sneeuw en al die stoere gasten op sneeuwscooters ver achter je laten!

De piste oprijden met je auto en daardoor alle wachtrijen bij de skiliften omzeilen

Autofabrikant Nissan heeft zijn sportwagen 370Z omgebouwd tot ultieme wintersportauto. Of hij ooit te koop zal zijn, is nog de vraag, maar de spectaculaire Nissan 370Zki trekt binnenkort ongetwijfeld veel bekijks als hij wordt gepresenteerd op de autoshow van Chicago. 

Nissan
De Nissan 370Zki in actie. Foto: NISSAN

Ski’s en rupsbanden

De door Nissan extreem verbouwde auto doet het uitstekend op de witte ondergrond en heeft ook nog eens een stoere uitstraling. De wielen aan de voorkant werden vervangen door ski’s en de auto kreeg flinke rupsbanden als achterwielen. Aandacht gegarandeerd op de piste.

Nissan
Het imposante achterwerk van de Nissan-370Zki. Foto: NISSAN

Dat ging echter niet zomaar. Nissan moest de volledige aandrijflijn van de auto eerst verwijderen. Hoewel de motor en versnellingsbak hetzelfde bleven, moesten ze ruimte maken voor de sneeuwmobiel-onderdelen. Voor dit laatste klopte Nissan aan bij American Track Truck, een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van dergelijke kits.

Nissan 370Kzi
Een sneeuwscooter is geen partij voor deze Nissan. Foto: NISSAN

Zo omzeil je de wachtrij bij de skilift

Om het geheel wat imposanter te maken kreeg de wagen een oranje wrap die natuurlijk lekker opvalt in de sneeuw. Bovendien werden de koplampen vervangen. Ook werd de Nissan zo’n acht centimeter verhoogd, zodat er voldoende ruimte vrijkwam voor de rupsbanden achter. De Nissan Zki is heel veel, maar in ieder geval ook het antwoord op de vraag hoe je met een paar man de wachtrij bij de skilift kunt omzeilen.

Auto in de sneeuw
Dit lijkt ons enorm genieten! Foto: NISSAN

Bron: AD.nl

De ultieme outdoor car

Ligt er straks geen sneeuw meer in de bergen, dan heeft Nissan ook daarvoor een oplossing bedacht: Nissan Rogue Trail Warrior Project. Een vette wagen met enorme rupsbanden brengen je door elk ruig terrein. De natte droom van elke auto/outdoor fan lijkt ons.

Nissan Rogue Trail Warrior Project
Nissan Rogue Trail Warrior Project. Foto: NISSAN

Meer over outdoor lees je op Mountainreporters.com


(Visited 318 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer