Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Veel skigebieden in Tirol sluiten doordeweeks

Door Patricia Christiani | Bron: Tiroler Tageszeitung

Omdat er te weinig mensen komen, sluiten veel skigebieden in Tirol vanaf maandag 11 januari doordeweeks de liften. Ook Oostenrijk kampt met tegenvallende besmettingscijfers en zit daarom voor een derde keer in een lockdown. Hotels en restaurants zijn dicht, en skiën mag alleen worden gedaan door de inwoners van Oostenrijk. 

Terwijl wij alleen maar jaloers, hopend en smachtend via de webcams kunnen kijken naar zo goed als lege skigebieden, moeten deze door het gebrek aan bezoekers de liften doordeweeks (deels) sluiten. Waar in de kerstvakantie nog een gedeelte van de liften konden draaien, zijn er nu gewoonweg te weinig bezoekers. Tiroler Tageszeitung vroeg aan een aantal skigebieden hoe zij met de verminderde capaciteit omgaan.

Open voor de kinderen

Skigebied Serfaus-Fiss-Ladis is een van de gebieden dat doordeweeks de liften deels gaat sluiten. Zaterdag waren daar twaalf liften en 100 kilometer piste beschikbaar. “Vanaf maandag 11 januari is dat nog maar zo’n 40 kilometer”, legt algemeen directeur Benny Pregenzer uit. “We hebben niet genoeg bezoekers om de liften te bezetten.” Ook tijdens de kerstvakantie kwamen er te weinig skiërs.

“Normaal hebben we 20.000 mensen, dit keer waren het er maar 2.500.” Daarom zullen er doordeweeks maar vier grotere liften geopend zijn. Het familieskigebied wil namelijk wel iets blijven bieden voor de kinderen. “We vinden het belangrijk dat de kinderen ’s middags nog iets kunnen doen.” In het weekend zullen er wel meer liften open gaan.

skigebieden doordeweeks
Een vrijwel lege Nordseite in Fiss. Bron: Serfaus-Fiss-Ladis webcam

Skigebieden doordeweeks volledig dicht

Sommige skigebieden zijn tijdens werkdagen deels geopend, andere skigebieden sluiten doordeweeks volledig. Zoals Fendels in Obergricht of Rifflsee in Pitztal. Beide gaan alleen open op zaterdag en zondag tot het einde van de lockdown. “Fendels is een familieskigebied. We hadden een goede bezetting met kerst ”, aldus woordvoerder Daniel Frizzi.”Maar nu is de vakantie voorbij”.

Ook in Landeck komen te weinig bezoekers, helemaal nadat de skilessen op school niet meer doorgaan. Zij sluiten daarom doordeweeks tot eind januari. “Dan moeten we weer opnieuw gaan beslissen”, zei Venet-bestuurslid Werner Millinger. Een ander probleem zijn de gesloten restaurants. Hierdoor blijven mensen korter. “Omdat het restaurant niet open is en het erg koud was, zijn de mensen na twee of drie uur alweer weg”, benadrukt hij. De oefenhelling in het gebied blijft wel open.

Westendorf meer bezoekers verwacht

Hansjörg Kogler van de Bergbahnen Westendorf weet dat veel skigebieden nu doordeweeks hun liftaanbod terugbrengen. Heeft de opening van de skigebieden sinds 24 december tot nu toe nog wat financiële vruchten afgeworpen? ‘In godsnaam, daar zijn we verre van’, zwaait hij weg. “Het gaat erom de lokale bevolking iets te bieden.”

In Kitzbühel blijven doordeweeks twee kernskigebieden open. Tijdens de vakantie kon het gebied nog rekenen op gasten uit andere deelstaten en mensen met een tweede woning, maar nu komen ze niet, aldus directeur Anton Bodner. “We hadden verwacht dat er in januari meer bezoekers uit Zuid-Duitsland zouden komen.”

skigebieden doordeweeks
En ook in Westendorf slechts een handjevol skiërs op zondag. Bron: webcam Westendorf

Hörl verdedigt het openen van de skigebieden

Hadden de gebieden dan überhaupt wel open moeten gaan? Kabelbaanwoordvoerder Franz Hörl verdedigt nog steeds dat de skigebieden zijn geopend. ‘Ik denk dat het dringend nodig was om dit te bieden aan inwoners.’ Op sociale media zijn er verschillende reacties geweest op de sluitingen. Sommigen begrepen het, sommigen waren teleurgesteld, en sommige houders van een seizoenskaart zullen waarschijnlijk ook behoorlijk boos zijn. Volgens kabelbaanbaas Pregenzer van Fiss is dat bij hen nog niet aan de orde geweest. “Waar het kan, gaat het allemaal nog prima”, benadrukt hij.


Anderen lazen ook:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw, Snowrepublic

(Visited 906 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer