NIEUWS | Inreisverordening Oostenrijk wordt verlengd tot 31 mei

Door Patricia Christiani | Bronnen: Salzburg 24, Orf.at

Natuurlijk kunnen we vanuit Nederland nu nog niet reizen naar bijvoorbeeld Oostenrijk omdat het land, net als de andere Alpenlanden, nog op een oranje reisadvies staat. En ook Oostenrijk heeft te maken met stijgende besmettingscijfers. Daarom heeft de Oostenrijkse overheid de huidige strenge inreisregels verlengd tot 31 mei 2021. Slecht nieuws dus voor iedereen die had gehoopt met de meivakantie nog even naar de Oostenrijkse bergen te kunnen.

Strenge inreisregels Oostenrijk verlengd

Afgelopen vrijdag maakte het ministerie van Volksgezondheid de verlenging van de inreisverordening bekend. Sinds 10 februari 2021 moeten reizigers, naast de verplichting tot registratie en quarantaine, een negatief coronatestresultaat voorleggen dat niet ouder is dan 72 uur. Als deze bij binnenkomst van het land niet kan worden getoond, moet er direct – maar uiterlijk binnen 24 uur – een test worden uitgevoerd. Daarnaast is een quarantaine van tien dagen na binnenkomst verplicht en is een gratis test op zijn vroegst na vijf dagen mogelijk. Het tijdstip waarop de test is genomen, mag bij een PCR-test maximaal 72 uur geleden zijn en bij een antigeentest 48 uur.

Landingsverbod verlengd

De overheid maakte verder bekend dat het landingsverbod voor vliegtuigen uit Brazilië en Zuid-Afrika in Oostenrijk ook is verlengd. Deze loopt nu tot 4 april. Deze landingsverboden werden al eerder uitgevaardigd om de verspreiding van virusmutaties te voorkomen. Vanaf komende maandag mogen er wel weer vliegtuigen vanuit Groot-Brittannië landen.

Wanneer van oranje naar geel?

Naast al dit slechte nieuws zegt de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) tegen ORF ervan overtuigd te zijn dat de zomer weer enigszins normaal zal worden. Maar zoals gezegd staat het Nederlandse reisadvies nog op oranje. Vorig jaar ging het reisadvies voor Oostenrijk half juni 2020 op geel . Laten we hopen -voor zowel de Nederlandse vakantiegangers als voor de Oostenrijkse toeristenbranche- dat dit dit jaar weer zo gebeurd.


Ook lezen:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

(Visited 575 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer