NIEUWS | Inreisverordening Oostenrijk wordt verlengd tot 31 mei

Door Patricia Christiani | Bronnen: Salzburg 24, Orf.at

Natuurlijk kunnen we vanuit Nederland nu nog niet reizen naar bijvoorbeeld Oostenrijk omdat het land, net als de andere Alpenlanden, nog op een oranje reisadvies staat. En ook Oostenrijk heeft te maken met stijgende besmettingscijfers. Daarom heeft de Oostenrijkse overheid de huidige strenge inreisregels verlengd tot 31 mei 2021. Slecht nieuws dus voor iedereen die had gehoopt met de meivakantie nog even naar de Oostenrijkse bergen te kunnen. 

Strenge inreisregels Oostenrijk verlengd

Afgelopen vrijdag maakte het ministerie van Volksgezondheid de verlenging van de inreisverordening bekend. Sinds 10 februari 2021 moeten reizigers, naast de verplichting tot registratie en quarantaine, een negatief coronatestresultaat voorleggen dat niet ouder is dan 72 uur. Als deze bij binnenkomst van het land niet kan worden getoond, moet er direct – maar uiterlijk binnen 24 uur – een test worden uitgevoerd. Daarnaast is een quarantaine van tien dagen na binnenkomst verplicht en is een gratis test op zijn vroegst na vijf dagen mogelijk. Het tijdstip waarop de test is genomen, mag bij een PCR-test maximaal 72 uur geleden zijn en bij een antigeentest 48 uur.

Landingsverbod verlengd

De overheid maakte verder bekend dat het landingsverbod voor vliegtuigen uit Brazilië en Zuid-Afrika in Oostenrijk ook is verlengd. Deze loopt nu tot 4 april. Deze landingsverboden werden al eerder uitgevaardigd om de verspreiding van virusmutaties te voorkomen. Vanaf komende maandag mogen er wel weer vliegtuigen vanuit Groot-Brittannië landen.

Wanneer van oranje naar geel?

Naast al dit slechte nieuws zegt de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) tegen ORF ervan overtuigd te zijn dat de zomer weer enigszins normaal zal worden. Maar zoals gezegd staat het Nederlandse reisadvies nog op oranje. Vorig jaar ging het reisadvies voor Oostenrijk half juni 2020 op geel . Laten we hopen -voor zowel de Nederlandse vakantiegangers als voor de Oostenrijkse toeristenbranche- dat dit dit jaar weer zo gebeurd.


Ook lezen:


Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

(Visited 534 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën