Sinds dit weekend kunnen wintersportliefhebbers hun hart alvast een beetje ophalen. De gletsjer van Sölden is namelijk sinds zaterdag 10 september 2021 open! Hopelijk is dit de start van een winterseizoen waarin alle vakantiegangers weer op pad kunnen. En om er een beetje in te komen kunnen geluksvogels dus nu al hun ski- en snowoardskills oppoetsen op de gletsjer van Sölden.

Heel veel kilometers kunnen er nog niet gemaakt worden, want het Oostenrijkse skigebied start slechts met de opening van enkele liften en pistes: 

  • SL Karleskogl
  • Schwarze Schneide I + II
  • Piste 31
  • Piste 32

Sölden open van 8.00 tot 15.00

De gletsjer van Sölden is elke dag open van 8.00 uur- 15.00 uur. De skibus brengt je naar de liften en zijn gratis als je een skipas hebt. Trek gekregen van het opnieuw wennen in de sneeuw? Restaurant Rettenbachgletsjer is ook dagelijks geopend.

sölden open
Foto: Monique van Griensven

Verdere opening Sölden op 18 november 2021

Wacht je liever op de opening van de rest van het gebied? Dan kun je vanaf 18 november 2021 terecht. Het aantal pistes dat op die datum open kan hangt natuurlijk wel een beetje af van de hoeveelheid sneeuw die er dan gevallen is. Maar wij duimen alvast voor een sneeuwrijke winter!

Spektakel in Sölden vind je op 23 en 24 oktober 2021, want dan vindt de eerste Ski World Cup race op de Rettenbach gletsjer plaats. Op zaterdag start daar de Women’s giant slalom, waarna op zondag de beurt is aan de mannen.  

Het skigebied van Sölden beslaat zo’n 150 kilometer aan pistes. Dankzij maar liefst twee gletsjers (Rettenbachgletscher en de Tiefenbachgletscher) is het gebied enorm sneeuwzeker. Ook ligt het gebied hoog, en heeft 3 toppen die boven de 3.000 meter liggen. Verder biedt Sölden een gezellige après-ski en een snowpark waar eenieder z’n hart kan ophalen. En vanwege zijn geografische ligging telt Sölden meer zonuren dan gemiddeld!

Hoofdfoto: Pixabay


Meer lezen:

(Visited 332 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën