Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

NIEUWS | Gaat Zwitserland ook op slot? Wat betekent dit voor wintersport?

Door: Saskia Smulders

Zwitserland was tot nu toe zo’n beetje het enige Alpenland waar nog geskied kan worden. Echter, vandaag wordt er beslist of ook daar strengere maatregelen genomen gaan worden en de boel ook daar op slot gaat.

Hoge cijfers

Drijfveer achter de dreigende lockdown zijn de Zwitserse ziekenhuizen die liggen overvol en de druk op de zorg neemt steeds verder toe. De coronacijfers in Zwitserland zijn momenteel veel slechter dan tijdens de eerste golf. De overvolle ziekenhuizen zijn een probleem wanneer skiërs ook een ziekenhuisbehandeling nodig hebben. Tot nu toe is er ook veel kritiek op het openblijven van de skigebieden en andere faciliteiten (restaurants, hotels etc.) aldaar.

Zelf bepalen

Omdat Zwitserland is verdeeld in zgn. kantons is het niet zeker of er een algehele lockdown komt. De kantons mogen namelijk veel zelf bepalen. Het regering in Zürich wil bijvoorbeeld dat de skigebieden in het hele land worden gesloten. Kantons waar skigebieden liggen, zoals St.Gallen, willen dat juist weer niet.

Vooralsnog wordt de kans groot geacht dat de kantons zelf mogen bepalen of de skigebieden open blijven of dichtgaan. Wat dat voor de wintersport gaat betekenen is nog steeds onduidelijk. Overigens kan de federale overheid van Zwitserland wel degelijk tot een algehele lockdown besluiten, zoals ook in maart het geval was.

Bron: Tagesanzeiger.ch en SRF.ch | Hoofdfoto: Saskia Smulders


ANDEREN LAZEN OOK:


(Visited 680 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer