NIEUWS | Gaat Zwitserland ook op slot? Wat betekent dit voor wintersport?

Door: Saskia Smulders

Zwitserland was tot nu toe zo’n beetje het enige Alpenland waar nog geskied kan worden. Echter, vandaag wordt er beslist of ook daar strengere maatregelen genomen gaan worden en de boel ook daar op slot gaat.

Hoge cijfers

Drijfveer achter de dreigende lockdown zijn de Zwitserse ziekenhuizen die liggen overvol en de druk op de zorg neemt steeds verder toe. De coronacijfers in Zwitserland zijn momenteel veel slechter dan tijdens de eerste golf. De overvolle ziekenhuizen zijn een probleem wanneer skiërs ook een ziekenhuisbehandeling nodig hebben. Tot nu toe is er ook veel kritiek op het openblijven van de skigebieden en andere faciliteiten (restaurants, hotels etc.) aldaar.

Zelf bepalen

Omdat Zwitserland is verdeeld in zgn. kantons is het niet zeker of er een algehele lockdown komt. De kantons mogen namelijk veel zelf bepalen. Het regering in Zürich wil bijvoorbeeld dat de skigebieden in het hele land worden gesloten. Kantons waar skigebieden liggen, zoals St.Gallen, willen dat juist weer niet.

Vooralsnog wordt de kans groot geacht dat de kantons zelf mogen bepalen of de skigebieden open blijven of dichtgaan. Wat dat voor de wintersport gaat betekenen is nog steeds onduidelijk. Overigens kan de federale overheid van Zwitserland wel degelijk tot een algehele lockdown besluiten, zoals ook in maart het geval was.

Bron: Tagesanzeiger.ch en SRF.ch | Hoofdfoto: Saskia Smulders


ANDEREN LAZEN OOK:


(Visited 619 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.