Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Frankrijk terughoudend met openen skigebieden op 7 januari

Door: Patricia Christiani | Bron: 3 Auvergne Rhône-Alpes

Dinsdagavond 29 december heeft Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran gezegd dat hij terughoudend is met de heropening van skigebieden op 7 januari. Vertegenwoordigers van de Franse skigebieden zijn boos over de uitspraak en alle onzekerheid over het wel of niet heropenen van de Franse skigebieden.

Het gaat nog niet goed met de Franse cijfers van de Covid-19-epidemie, met gemiddeld 15.000 nieuwe gevallen per dag. “Het lijkt in dit stadium nauwelijks denkbaar (…) om alle beperkingen op te heffen” , gaf minister Olivier Véran op France 2 toe. “We moeten het effect van Kerstmis zien (…) en het mogelijke effect van Nieuwjaar. (…) Er kunnen misschien enkele aanpassingen zijn,” voegde hij eraan toe. “De besluiten worden in de loop van volgende week bekend gemaakt, als we alle informatie tot nu toe hebben”, aldus de minister.

Boos

De vertegenwoordigers van de skigebieden waarderen de uitspraak niet. Ze vinden dat de skigebieden er alles aan doen om met coronamaatregelen de veiligheid van bezoekers te bewerkstelligen. Alexandre Maulin, president van de skigebieden van Frankrijk zegt: “De uitspraak zorgt voor nog meer onzekerheid. We zijn nu toe aan duidelijkheid. We zijn momenteel in volle voorbereiding om de skigebieden op 7 januari te openen.”

Dezelfde bitterheid leeft bij Jean-Luc Boch, de burgemeester van Plagne Tarentaise, een van de grootste skigebieden van de Alpen. “We maken ons nogal zorgen na de aankondigingen van de minister. We zitten op een bezettingsgraad van 20-25% voor deze kerstvakantie. Het kostte 70 jaar om een ​​model te bouwen dat werkt voor skigebieden. Dit zou alles in een paar maanden teniet doen”.

Vertrouwen voor toeristen in februari

De vertegenwoordigers van de skigebieden hopen op een heropening van de gebieden op 7 januari, ook om vertrouwen te wekken voor de toeristen die in februari willen komen. “Zelfs als het ons lukt om op 7 januari te openen, weten we dat we deze maand veel toerisme mislopen. Maar een opening zal de reserveringen voor februari helpen stimuleren”, vervolgt Jean-Luc Boch.

Wij hopen vooral dat de skigebieden snel weer veilig open kunnen!


Lees ook:


Hoofdfoto: Pixabay

(Visited 322 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer