Frankrijk terughoudend met openen skigebieden op 7 januari

Door: Patricia Christiani | Bron: 3 Auvergne Rhône-Alpes

Dinsdagavond 29 december heeft Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran gezegd dat hij terughoudend is met de heropening van skigebieden op 7 januari. Vertegenwoordigers van de Franse skigebieden zijn boos over de uitspraak en alle onzekerheid over het wel of niet heropenen van de Franse skigebieden.

Het gaat nog niet goed met de Franse cijfers van de Covid-19-epidemie, met gemiddeld 15.000 nieuwe gevallen per dag. “Het lijkt in dit stadium nauwelijks denkbaar (…) om alle beperkingen op te heffen” , gaf minister Olivier Véran op France 2 toe. “We moeten het effect van Kerstmis zien (…) en het mogelijke effect van Nieuwjaar. (…) Er kunnen misschien enkele aanpassingen zijn,” voegde hij eraan toe. “De besluiten worden in de loop van volgende week bekend gemaakt, als we alle informatie tot nu toe hebben”, aldus de minister.

Boos

De vertegenwoordigers van de skigebieden waarderen de uitspraak niet. Ze vinden dat de skigebieden er alles aan doen om met coronamaatregelen de veiligheid van bezoekers te bewerkstelligen. Alexandre Maulin, president van de skigebieden van Frankrijk zegt: “De uitspraak zorgt voor nog meer onzekerheid. We zijn nu toe aan duidelijkheid. We zijn momenteel in volle voorbereiding om de skigebieden op 7 januari te openen.”

Dezelfde bitterheid leeft bij Jean-Luc Boch, de burgemeester van Plagne Tarentaise, een van de grootste skigebieden van de Alpen. “We maken ons nogal zorgen na de aankondigingen van de minister. We zitten op een bezettingsgraad van 20-25% voor deze kerstvakantie. Het kostte 70 jaar om een ​​model te bouwen dat werkt voor skigebieden. Dit zou alles in een paar maanden teniet doen”.

Vertrouwen voor toeristen in februari

De vertegenwoordigers van de skigebieden hopen op een heropening van de gebieden op 7 januari, ook om vertrouwen te wekken voor de toeristen die in februari willen komen. “Zelfs als het ons lukt om op 7 januari te openen, weten we dat we deze maand veel toerisme mislopen. Maar een opening zal de reserveringen voor februari helpen stimuleren”, vervolgt Jean-Luc Boch.

Wij hopen vooral dat de skigebieden snel weer veilig open kunnen!


Lees ook:


Hoofdfoto: Pixabay

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer