Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Staat Canada al enige tijd hoog op je bucketlist, maar kwam je niet ver door de coronacrisis? Grijp dan nu je kans! Eén van de mekka’s voor wintersporters heeft namelijk vanaf 7 september zijn grenzen weer geopend. Nog wel onder strenge coronamaatregelen, maar de Europese diehard wintersporters kunnen dus weer los in Canada.

Coromaatregelen wintersport Canada

Je kunt Canada inreizen als je minimaal 14 dagen voordat je Canada inreist volledig gevaccineerd bent met een in Canada goedgekeurd vaccin (Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Janssen). Ook moet je een negatieve covid-19 test kunnen laten zien; deze moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Het is bij inreizen verplicht de ArriveCAN app te gebruiken. Na de terugreis naar Nederland moet je een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien. Je hoeft niet in (thuis)quarantaine. 

Let wel op: de Canadese regering heeft bepaald dat er geen geen vrijstelling wordt afgegeven aan reizigers die gedeeltelijk zijn gevaccineerd óf die zijn ingeënt met een vaccin dat niet door de Canadese regering is goedgekeurd. Alleen een inenting met Janssen is genoeg voor een vrijstelling met maar één vaccinatie. Deze regel in Canada betekent dat reizigers die genezen zijn van Corona én maar één prik hebben gehad geen vrijstelling krijgen.

Canada open
Foto: Unsplash

Wintersport in Canada

Wintersport in Canada staat hoog op de wishlist van menig wintersporter. De droge Canadese lucht zorgt ervoor dat de sneeuw aanvoelt als poedersneeuw., ook wel champagne-poedersneeuw genoemd. Verder vind je er rustige pistes, vriendelijke mensen, gezellige dorpjes, prachtige natuur en genoeg uitdaging voor elk niveau. 

KLM vliegt meerdere keren per week naar en van Vancouver, Calgary, Edmonton, Toronto en Montreal. Vlieg op Calgary of Vancouver en bezoek in een week tijd meerdere skigebieden zoals Whistler en Lake Louise, maar ook Fernie en Whitewater zijn een bezoekje waard. Vlieg je op Edmonton, dan kun je op wintersport in Edmonton, Jasper of Banff. En enkele uren rijden boven Toronto liggen er ook nog een paar kleine skigebiedjes, waardoor je een stedentrip prima kunt combineren met een skidagje. En wil je echt een supervette route volgen, doe dan net als onze Snowrepublic reporters de roadtrip Powder Way!

Hoofdfoto: Unsplash


Ook lezen:

(Visited 131 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer