Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Bibian Mentel overleden

Door: Saskia Smulders | bron hoofdfoto Mathilde Dusol | Mentelity Foundation op Facebook 

Zojuist is bekend geworden dan de 48-jarige Bibian Mentel, drievoudig Paralympisch snowboardkampioen, is overleden. Ze vocht al twintig jaar tegen kanker. Dit postte de naasten van Bibian vanavond op Instagram: 

https://www.instagram.com/p/CNA3S9olMj-/

Gouden medailles

Biban moest door de kanker een been laten amputeren. Omdat het daardoor niet meer mogelijk was om uit te komen op de Olympische Spelen richtte ze haar pijlen op de Paralympische Spelen. Daar behaalde ze in 2014 in Sotchi een gouden medaille op de snowboardcross en twee gouden medailles in Pyeongchang in 2018, eveneens op de snowboardcross en eentje op de slalom.

Daarnaast was ze een trotse vlaggendraagster tijdens deze Spelen. Na deze Spelen richtte zij zich op haar eigen stichting, de Mentelity Foundation, die kinderen en jongeren met een beperking helpen te sporten.

Uitzaaiingen

Aan het begin van deze maand werd bekend dat er opnieuw uitzaaiingen in haar hersenen waren en dat er geen genezing meer mogelijk was. Afgelopen dinsdag opende ze nog een Johan Cruyff court; het is nu haar laatste openbare optreden gebleken. Daarnaast was ze onlangs nog te gast in de talkshow van Humberto waar ze iedereen opriep om vooral herinneringen te gaan maken.

Wij wensen de nabestaanden alle kracht en liefde om dit enorme verlies te verwerken. Wij danken Bibian voor haar baanbrekende werk voor haar Foundation, haar inspirerende woorden en positiviteit en natuurlijk de aandacht en liefde voor het snowboarden. 

Bron hoofdfoto Mathilde Dusol | Mentelity Foundation op Facebook 

Lees ook:

(Visited 788 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer