Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Half december werd in het skioord Les Arcs in Frankrijk een unieke zipline in gebruik genomen. Hiermee vlieg je, met bijna 130 kilometer per uur, twee kilometer lang over de besneeuwde hellingen van Paradiski. Het gebied zegt hiermee één van de steilste tokkelbanen in Europa te hebben geopend.

Voor wie durft!

“Het is een van de steilste tokkelbanen van Europa”, zegt het toeristenbureau van Les Arcs. “En, zonder twijfel, een van de meest sensationele”. Het Savoyaardse resort opende half december een nieuwe zipline, waarvan ze zeggen dat de zipline sensatiezoekers zeker tevreden gaat stellen. 

Een lange kabel van bijna 1.770 meter laat bezoekers in een paar seconden bijna 680 meter hoogtemeters afdalen met bijna 130 kilometer per uur. Je kunt naar beneden vliegen in zowel een liggend als zittend harnas. Ook kun je alleen, of juist met z’n tweeën.

Het startpunt van de tokkelbaan is op de top van de Varet-kabelbaan (2.680 meter). De zipline bied je de mogelijkheid om over een iconische plek in de geschiedenis van Les Arcs te vliegen. “Namelijk de piste die een rol speelde tijdens de Olympische Spelen van Albertville in 1992”, zo legt het toeristenbureau van Les Arcs uit. Dit parcours onder de zipline is zo steil dat daar nog steeds het wereldrecord voor skisnelheden staat, dat daar in 2006 door de Italiaan Simone Origone (251,4 km/u) werd neergezet.

Ziplinen in winter en zomer

De zipline is zowel in de winter als in de zomer toegankelijk voor skiërs en voetgangers. De activiteit is inbegrepen in de “Essential Pass” (-50% op de prijs van de afdaling) en “Premium” (een afdaling inbegrepen). De prijs voor alleen de zipline, zonder skipas, is 55 euro. Meer informatie over skipassen en passen van Les Arcs vind je op de website van het resort .

Bron: France 3 | Hoofdfoto: Les Arcs (WeAreMerci)

(Visited 452 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer