Half december werd in het skioord Les Arcs in Frankrijk een unieke zipline in gebruik genomen. Hiermee vlieg je, met bijna 130 kilometer per uur, twee kilometer lang over de besneeuwde hellingen van Paradiski. Het gebied zegt hiermee één van de steilste tokkelbanen in Europa te hebben geopend.

Voor wie durft!

“Het is een van de steilste tokkelbanen van Europa”, zegt het toeristenbureau van Les Arcs. “En, zonder twijfel, een van de meest sensationele”. Het Savoyaardse resort opende half december een nieuwe zipline, waarvan ze zeggen dat de zipline sensatiezoekers zeker tevreden gaat stellen. 

Een lange kabel van bijna 1.770 meter laat bezoekers in een paar seconden bijna 680 meter hoogtemeters afdalen met bijna 130 kilometer per uur. Je kunt naar beneden vliegen in zowel een liggend als zittend harnas. Ook kun je alleen, of juist met z’n tweeën.

Het startpunt van de tokkelbaan is op de top van de Varet-kabelbaan (2.680 meter). De zipline bied je de mogelijkheid om over een iconische plek in de geschiedenis van Les Arcs te vliegen. “Namelijk de piste die een rol speelde tijdens de Olympische Spelen van Albertville in 1992”, zo legt het toeristenbureau van Les Arcs uit. Dit parcours onder de zipline is zo steil dat daar nog steeds het wereldrecord voor skisnelheden staat, dat daar in 2006 door de Italiaan Simone Origone (251,4 km/u) werd neergezet.

Ziplinen in winter en zomer

De zipline is zowel in de winter als in de zomer toegankelijk voor skiërs en voetgangers. De activiteit is inbegrepen in de “Essential Pass” (-50% op de prijs van de afdaling) en “Premium” (een afdaling inbegrepen). De prijs voor alleen de zipline, zonder skipas, is 55 euro. Meer informatie over skipassen en passen van Les Arcs vind je op de website van het resort .

Bron: France 3 | Hoofdfoto: Les Arcs (WeAreMerci)

(Visited 212 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.