Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nieuwe uitzonderlijk bijzondere skiliften in Zuid-Tirol

Door Edwin Hagenouw 

De legendarische ‘Rose Garden’ bij de Kölner Hütte mountain hut op de Moser Alm gaat voorzien worden van een gloednieuw ‘onzichtbaar’ bergstation. De nieuwe tienpersoons ‘King Laurin’ gondel vervangt de twee huidige stoelliften en zorgt voor een volledige lift van 1807 meter lang die je veilig en in comfort in 6,5 minuten van beneden naar de kliffen brengt. 

Nieuwe ‘King Laurin’ gondel, architectonisch object dat niet gezien gaat worden

Omdat het landschap zo belangrijk en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed is, zal alleen de ingang en de uitgang van de gondels te zien zijn. Het bergstation wordt volledig in de berg gebouwd, naar het ontwerp van Zuid-Tiroolse Architect Werner Tscholl. Een bijzonder project dat in gebruik genomen gaat worden vanaf kerstmis 2020. Snowrepublic reporter Pauline schreef er al eerder over in haar reisverslag over deze regio.

De King Laurin gondel

Grootste project aller tijden in Kronplatz/Plan de Corones

Het is het grootste project dat ooit in Kronplatz opgeleverd gaat worden. In het winterseizoen van 2020/2021 opent Olang 1+2, de nieuwe belangrijkste lift voor zowel de zomer als de winter. Met een transportcapaciteit van 3900 mensen per uur, is het liftsysteem niet alleen de snelste en de meest innovatieve in het gebied, maar ook de meest comfortabele manier om direct van het dal naar de pistes te gaan. Het architectonische hoogstandje is ontworpen door Cornelius Schlotthauer. Meer informatie.

Kronplatz. Olang 1+2

3 Zinnen Dolomites ski resort

De Seilbahn Helm-Sexten kabellift zorgt al sinds 1981 voor sneeuwplezier voor skiërs, hikers en families boven op de Helm/Monte Elmo. Na bijna veertig jaar is het tijd voor verandering. De toen moderne lift heeft een upgrade gekregen en is nu vervangen door een nieuwe tienpersoons Helmjet Sexten gondel. Een premium gondel die wanneer nodig, zoals bij bijvoorbeeld onderhoud, gedemonteerd kan worden.

Daarnaast is ook het liftstation in Sexten/Sesto volledig gerenoveerd met state-of-the-art faciliteiten, om gasten meer comfort te geven en drukte en wachttijden te verminderen. Het nieuwe liftsysteem is het laatste puzzelstukje om van het 3 Zinnen Dolomites gebied een volwaardig ski resort te maken.

Slechts zes jaar geleden bestond het gebied nog maar uit vijftig kilometer aan pistes op twee bergen. Nu zijn er vijf bergen verbonden, met 115 kilometer aan pistes, 31 moderne gondels en liften, vijf restaurants, huurservices en een service center met een van de meest geavanceerde faciliteiten in de Alpen.


Over Zuid Tirol

Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. De bergen in dit gebied staan bekend als de Dolomieten. Het is er maar liefst 300 dagen per jaar zonnig, waardoor het de ideale bestemming is voor outdoor liefhebbers. Culinair genieten is in dit gebied, met de grootste dichtheid van Michelin-sterren per vierkante kilometer in Italië, zeker mogelijk.

Door de rijke en roerige geschiedenis van Zuid-Tirol is er op cultureel vlak veel te bezoeken en te bewonderen. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info/nl

(Visited 1.317 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer