Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Voor alle pistekilometervreters is er een geweldige uitdaging in Saalbach. Het grootste ski-circuit van de Alpen is hier te vinden! Een serieuze tocht waarbij je onafgebroken op je ski’s staat, in de liften je rust pakt en een afstand van 72 kilometer aflegt in één dag. Dit zijn 32 skiliften, 12,500(hoogtemeters) en je doet er ongeveer 7 uur over. Ben jij degene die deze Challenge aanpakt of aan al heeft gedaan?

“Ski your limit”

“Ski your Limit” is de slogan is de slogan van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Sinds Fieberbrunn  met Saalbach Hinterglemm Leogang is verbonden, overstijgt het hiermee de “Sella Ronda”, the “White Ring” en “de King’s tour.” Het skigebied heeft in totaal 270 kilometer aaneengesloten skipiste. Skicircus Saalbach Hinterglemm behoort daarom tot de topskiroutes van de Alpen. Vergeet voor één dag de “vroege” après-ski en haal het maximale uit jezelf. Oftewel, Ski your Limit! Er is namelijk geen tijd om van de mooie uitzichten te genieten of van de heerlijke Kaiserschmarren. Nu draait alles om het afleggen van de meeste pistekilometers, het pakken van de juiste liften en niet geheel onbelangrijk de tijd. Want, voor de echte strijders en fanatiekelingen is er een mogelijkheid om de tijd te klokken waardoor je op de website (skilinc.cc) kan kijken welke rang je hebt behaald. Natuurlijk wel eerst even aanmelden. Alle deelnemers die zich geregistreerd hebben en in de ranking staan maken kans op drie fantastische hoofdprijzen. Dit zijn een weekverblijf in Saalbach voor twee personen inclusief skipas, een weekendverblijf in Saalbach voor twee personen inclusief skipas en een 6 daagse skipas voor Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en dat maakt alles nog net iets leuker! 

Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, fotocredits: Karin en Ilse Nijhof

“Ski your limit”

Voor alle deelnemers
Voor alle deelnemers die deze tocht succesvol hebben afgelegd en dit kunnen aantonen, kunnen bij de kassa’s van de skiline-terminals: de Bernkogelbahn, Schattber X-press, Schonleitenbahn, Zwölferkogelbahn, Reiterkogelbahn, Unterschwarzachbahn, Asitzbahn, Steinbergbahn of Streuböden een kleine prijs ophalen.

Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, fotocredits: Karin en Ilse Nijhof

Voor wie is deze Challenge
Deze Challenge is vooral geschikt voor ervaren skiërs. Minder ervaren skiërs komen veelal in tijdnood. De pistes van de Challenge zijn 60 procent blauw, 34 procent rood en 6 procent zwart. In alle vier de dorpen(Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn) kun je de Challenge beginnen.

Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, fotocredits: Karin en Ilse Nijhof

Andere Challenges in Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Er zijn in totaal 5 ski-circuits die je kunt afleggen. Een daarvan is de “Skicircus Challenge” zoals beschreven. Er zijn ook andere opties voor iedereen die het wel leuk vindt om een ski-tocht te maken maar niet zo ver wil, of kan. Namelijk:

De Saalbach ronde
Dit zijn de piste’s rondom de plaats Saalbach. Deze route duurt in totaal 2 uur zonder pauze, is 20 kilometer lang, telt 8 liften, bereikt 3600 hoogtemeters en gaat alleen over blauwe pistes. Deze route is dus voor iedereen te doen.

Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Skicircus Challenge Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, fotocredits: Karin en Ilse Nijhof

De Hinterglemm ronde
Deze route is 24 kilometer lang waar je zonder pauzes ongeveer 2,5 uur over doet. Het is een combinatie van voornamelijk blauwe maar ook rode pistes. In totaal telt het 13 liften.

De Leogang ronde
De Leogang ronde bestaat uit 26 kilometer aan piste, 11 liften en gaat over blauwe pistes. Je doet hier ongeveer 2,5 tot 3 uur over zonder pauze’s. Onderweg kun je genieten van de meest mooie panoramische uitzichten!

De Tirol ronde
Deze piste is 22 kilometer lang maar bestaat vooral uit rode pistes. De ronde telt 14 skiliften. De start is in Saalbach of Fieberbrunn. De route brengt je van het Salzburgerland naar Tirol of andersom.

Wil jij graag meer informatie? Stuur ons dan een berichtje of kijk op: www.saalbach.com


Lees hier alle artikelen over Saalbach-Hinterglemm


(Visited 998 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer