Nieuwe sneeuw voor Winterberg

Door: Karin Nijhof

Wie de website van SnowRepublic in de gaten houdt, weet dat het de komende dagen non-stop gaat sneeuwen in veel wintersportgebieden. De combinatie van harde wind en hevige sneeuwval zorgde er vanmiddag al voor dat er in veel wintersport gebieden niet geskied kon worden. Door de storm werden veel liften gesloten. Ook op de weg en in de lucht zijn al veel problemen gemeld. In Oostenrijk is de Fernpass even gesloten geweest waardoor er enorme files ontstonden. Ook het vliegverkeer heeft veel last van de winterse omstandigheden. Morgen wordt er een sneeuwdump van 1,5 meter op sommige plaatsen verwacht. Winterwonderland is eindelijk daar. Voor de wintersportfanaten die nog even moeten maar al wel graag willen skiën is er ook goed nieuws. Er is nieuwe sneeuw in Winterberg gevallen en de vooruitzichten zijn ook goed. 

Winterberg

Goed nieuws voor mensen die van plan zijn om binnenkort naar Winterberg te gaan. Vandaag heeft het er gesneeuwd! De nieuwe sneeuw kleurde het landschap wit en dat had Winterberg hard nodig. Met de feestdagen was het rondom de pistes groen en viel er veel regen waardoor de sneeuwcondities niet optimaal meer waren. Gelukkig is er nu ruim vijf centimeter nieuwe sneeuw gevallen. Hierdoor liggen de pistes van Winterberg er weer goed bij. Tot aan het weekend liggen de temperaturen onder het vriespunt en is de kans op sneeuw aanwezig. In het weekend stijgen de temperaturen en wordt het maximaal drie graden. Daarna daalt de temperatuur weer en neemt de kans op sneeuw toe. Goede vooruitzichten voor Winterberg dus! Op dit moment zijn er 15 pistes open.

Beelden van Winterberg, 31 december

(Visited 441 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën


2 Reactie op “Nieuwe sneeuw voor Winterberg”

 • Paul
  7 januari 2019 at 20:58

  het leuke van dit gebied is toch wel dat je er snel bent vanuit Nederland en dat ze inmiddels zoveel sneeuwkanonnen hebben dat ze vaak tot einde maart sneeuw kunnen hebben op de pistes.

  • Edwin Hagenouw
   Edwin Hagenouw
   9 januari 2019 at 10:38

   Hoe zijn de omstandigheden nu Paul?

Comments are closed.