Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.

 

Nieuwe ski-luchthaven geopend op grens Noorwegen en Zweden

Door Marnix Hagenouw

In het hart van de Zweedse bergen, gelegen tussen de grootste skigebieden in Zweden en Noorwegen, Sälen en Trysil, is een gloednieuwe internationale luchthaven geopend. De eerste skigasten zijn geland in december 2019.

Er is grote belangstelling voor deze unieke nieuwe luchthaven, met in de eerste instantie routes uit drie landen. De nieuwe internationale luchthaven, Scandinavian Mountains Airport (SCR), ligt op slechts tien minuten van het skigebied in Hundfjället, vijftien minuten van Tandådalen, 20-25 minuten van Högfjället en Lindvallen en veertig minuten van Trysilfjellet.

Over Scandinavian Mountains Airport

De landingsbaan is 2500 meter lang en vijftig meter breed en is geschikt voor de meeste vliegtuigen. Het terminalgebouw van 9.500 m2 kan vier aankomsten tegelijk aan. Het gebouw herbergt een restaurant, een taxfreeshop en een winkel.

Klik voor meer info op Menu.

Vanaf december 2019 is Scandinavian Mountains Airport gastheer voor vluchten van BRA en SAS. BRA zal vliegen vanuit elf steden in Zweden en Helsinki in Finland. SAS zal vliegen vanuit Kopenhagen en Aalborg in Denemarken en vanuit Londen Heathrow.


Lees hier meer over wintersport in Zweden en Noorwegen


 

Ga eens naar Gastein, voor een verrassend andere wintersport. Klik hier voor meer info!