Veel maatregelen maar alle liften moeten gaan draaien

Door Ilse Nijhof | Bron: Noe | Foto: Pixabay

eerder publiceerden we al een bericht over het verbod op après-ski en de overige corona maatregelen in Oostenrijk. Gister is er een persconferentie geweest van de Neder-Oostenrijkse skigebieden waarin ze maatregelen publiceerden voor hun skigebieden. Zo ging het over verplichting van maskers in gondels en liften, online verkoop van tickets en reservering van tafels in hutten.

Alle liften gaan open

Gelukkig is er ook positief nieuws. De bedoeling is namelijk dat alle liften gewoon open gaan, aldus Jochen Danninger, staatsraadslid voor toerisme. Onder het motto “Veilig skiën in Neder-Oostenrijk” heeft de werkgroep “Veilig op pad in Neder-Oostenrijk” richtlijnen opgesteld.

Buff is ook toegestaan als bescherming

De lichaamstemperatuur van medewerkers van skischolen, kabelbanen, skiverhuur en restaurants wordt dagelijks gemeten. Ook worden zij regelmatig getest. Mond- en neusbescherming is verplicht in de gondels en liften, een buff is ook toegestaan. Afstand houden in de gondels is niet nodig. Er wordt aangeraden om vooraf online lifttickets te kopen en van tevoren tafels in hutten te reserveren. Bij het in de rij staan ​​voor de kassa geldt een minimale afstand van één meter, betalingen dienen bij voorkeur zonder contant geld te geschieden. Ook moet er afstand gehouden worden in de rijen voor de liften. Mond- en neusbescherming moeten altijd worden gedragen als u in de rij staat, een buff voldoet ook. Tot slot moeten handen en handschoenen worden gedesinfecteerd.

Neem je verantwoordelijkheid

Voor de hutten gelden dezelfde regels als voor de gastronomie in de vallei. Bij binnenkomst is een mondkapje verplicht, eten en drinken mag alleen aan tafel. In het algemeen roept Michael Reichl, voorzitter van de kabelbaanvertegenwoordiger van de Neder-Oostenrijkse Kamer van Koophandel (WKNÖ), de gasten op om verantwoordelijkheid te nemen. Je hoopt dat de gasten meedoen. Posters zouden de regels duidelijk communiceren. Als ze niet worden gevolgd, zegt Hinterleitner, worden de gasten niet vervoerd of bediend. Dit geldt niet voor gasten die een medische verklaring kunnen overleggen.

Meeste gasten komen uit de buurt

Volgens Jochen Danninger, regionaal gemeenteraadslid voor toerisme, nadert het moeilijkste winterseizoen tot nu toe. In het voorgaande jaar werden 700.000 skidagen geteld in Neder-Oostenrijk, de meeste gasten in de skigebieden in de deelstaat komen uit Wenen en Neder-Oostenrijk. Dit is momenteel een duidelijk voordeel. “We verwachten dat mensen steeds meer individuele skidagen in de buurt zullen doorbrengen, wat natuurlijk een kans kan zijn voor onze skigebieden als je bedenkt dat ze meestal maar één tot anderhalf uur verwijderd zijn van Wenen”, zegt Danninger.

Met name sleep- en stoeltjesliften, nauwelijks après-ski

Nog een voordeel is dat er voornamelijk stoeltjesliften en sleepliften zijn en voldoende ruimte op de hellingen om afstand te houden, legt Danninger uit. Het feit dat de après-ski dicht blijft telt voor de gebieden minder zwaar. Après-ski speelt in Neder-Oostenrijk als “familieskigebied” nauwelijks een rol.

Neder-Oostenrijk ligt in het noordoosten van Oostenrijk en is de regio rondom Wenen. Het is de grootste deelstaat van het land. De hoofdstad van de Neder-Oostenrijk is Sankt Pölten. Het opvallende is dat Wenen zelf niet tot de deelstaat hoort.

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer