advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

 

Ieder jaar wordt er door de Oostenrijkse skigebieden miljoenen geïnvesteerd om het ons, de wintersporters, zoveel mogelijk naar de zin te maken. Daarnaast moeten de skigebieden continu met elkaar wedijveren om de gunst van de wintersporter voor zich te winnen. We zetten de belangrijkste verbeteringen, veranderingen en nieuwe liften in Oostenrijk voor je op een rijtje.

Nieuwigheden en verbeteringen

Skidepot in Skiwelt

SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental, heeft voor het komende seizoen 4,5 miljoen euro geïnvesteerd in de bouw van een groot skidepot bij het onderste liftstation. Sneeuwkanonnen zijn uitgebreid en verbeterd en zijn er zeven nieuwe pistenbully’s om de pistes nog beter te kunnen prepareren.

Investering in Ifen

Het Kleinwalsertal heeft maar liefst 40 miljoen euro besteed aan de modernisering van het Ifen-skigebied. Sinds afgelopen winter heeft de Olympiabahn de twee liften tussen het bergstation en de Ifen-hut vervangen. Aankomende winter worden de Ifen I en Ifen II geopend, evenals het bergrestaurant. De nieuwe kabelbanen vervangen de Ifenbahn en de Hahnenköpflebahn.

Nieuwe liften Ifen

Nieuwe liften

Innsbruck Patscherkofelbahn

De nieuwe Patscherkofelbahn op de huisberg van de stad Innsbruck wordt in december 2017 in gebruik genomen. Deze drempelvrije 10-persoons kabelbaan vervangt de vier huidige liftinstallaties waardoor op de oude tracés van de liften nu 30.000 vierkante meter bos aangeplant kan worden. Alle skipistes op de berg zullen voortaan met deze nieuwe lift te bereiken zijn. Vanaf de 900 meter hoog gelegen Römerstraße ga je eerst naar het middenstation op 1.720 meter hoogte en vervolgens naar het bergstation op een hoogte van bijna 2.000 meter – en dat alles in slechts tien minuten.

Spieljoch

In december 2017 wordt een nieuwe 10-persoons gondellift naar de Spieljoch in gebruik genomen. Het gelijknamige skigebied heeft een nieuwe eigenaar en is nu in handen van de Schultz-Gruppe.  Tussen de Spieljoch en het naburige skigebied Hochzillertal, dat ook tot de Schultz-Gruppe behoort, pendelt nu een gratis skibus. Maar er zijn nog meer plannen: vanaf winterseizoen 2018/19 zal een nieuwe ‘3-S-Bahn’ de twee skigebieden verbinden. De gondels zullen daarbij tot op één kilometer hoogte boven het dal zweven.

Ski Juwel

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau kun je dit seizoen met de nieuwe 8-­persoons gondelbaan van Auffach de Schatzberg op. De nieuwe kabelbaan is bijna 4 kilometer lang en vervoert 2.650 personen per uur. Nieuw deze winter is de nieuwe Alpine Coaster ‘Alpbachtaler Lauser- Sauser’ naast het bergstation van de Wie­dersbergerhornbahn. De Alpine Coaster is 1,5 kilometer lang en is het hele jaar geopend.

Zell am See-Kaprun

In Zell am See-Kaprun kun je aankomend winterseizoen gebruik maken nieuwe liften;namelijk van de nieuwe 10-persoons gondelbaan ‘areitX­press’. De gondels bieden voldoende beenruimte, prettige zitplaatsen, een comfortabele instap en desgewenst gra­tis WiFi.

nieuwe liften Areit

Ischgl

In de zomer van 2017 heeft skigebied Ischgl de 2-persoons stoeltjeslift op de Palinkopf vervangen door een 6-persoons supermoderne stoeltjeslift. Het dalstation (2.413 meter) bevin­dt zich vlak bij restaurant Schwarz­wand midden in de Silvretta Arena. De lift loopt via 16 steunen naar een van de hoogst gelegen plekken in het skigebied, de Palinkopf (2.853 meter). Lees hier ons reisverslag over Ischgl

Bron: austriainfo


Lees ook:

De vijftien lekkerste Oostenrijkse wintersportdrankjes

Oostenrijk het populairste, Duitsland in opkomst

De mooiste rodelbanen van Oostenrijk vind je hier!

advertentie