Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Zo wordt skiën in Avoriaz nóg leuker

Door: Ilse Nijhof

V

ele skigebieden zijn de hele zomer druk bezig geweest met het treffen van voorbereidingen. De één na de ander heeft al nieuwe liften en andere nieuwigheden aangekondigd, nu is het de beurt aan het Franse Avoriaz. Dit prachtige autovrije dorpje ligt op de grens met Zwitserland op 1800 meter hoogte en is door de goede ligging sneeuwzeker. Wie hier verblijft kan kiezen uit een skipas voor Avoriaz of het immense les Portes du Soleil. Dit zijn de nieuwigheden in Avoriaz voor komend seizoen!

Nieuwe liften

Er zijn twee gloednieuwe stoeltjesliften waarmee het bereiken van de rand van Mossette vanaf het Lindarets-plateau een stuk makkelijker gemaakt is. Vanaf Mossette heb je werkelijk waar een geweldig uitzicht over de toppen van de Alpen. Vanuit hier kun je kiezen of je richting de Zwitserse kant gaat of via de nieuwe rode piste van Vautna naar beneden gaat. Deze heuvelachtige afdaling ligt naast de bestaande groene piste Abricotine en brengt diversiteit in het gebied.

De Stash is uitgebreid

Ecologisch snowpark ’the Stash’ die onder stoeltjeslift Prolays loopt is vernieuwd. Er zijn drie nieuwe modules gemaakt. Freeriders vinden nu een ‘regenboog’ in Main Street, een gloednieuwe ‘C’ in de Glade en een helemaal vernieuwde XL module onder de stoeltjeslift. Ook is er een rail volledig gerenoveerd. Om de weg te kunnen vinden naar deze nieuwe modules tussen de andere 37 Stash modules, zijn er 22 nieuwe houten pijlen toegevoegd. Allemaal ontworpen in de Stash sfeer.

Warm van binnen

In Avoriaz wordt de picknickpauze serieus genomen. Daarom is er een nieuwe overdekte picknickplaats in een groot houten chalet gemaakt op het Lindarets plateau. Hier ben je welkom voor een comfortabele pauze, even opladen voordat je de pistes weer onveilig maakt. De Lil’Stash barbecue wordt beschut door een nieuwe hut. Hier kunnen alle grill lovers terecht, ongeacht het weer.

Het skigebied is geopend vanaf 13 december

Bron: Avoriaz
Hoofdfoto: Pixabay

Lees hier meer over skiën in Les Portes du Soleil

(Visited 258 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer