Zo wordt skiën in Avoriaz nóg leuker

Door: Ilse Nijhof

V

ele skigebieden zijn de hele zomer druk bezig geweest met het treffen van voorbereidingen. De één na de ander heeft al nieuwe liften en andere nieuwigheden aangekondigd, nu is het de beurt aan het Franse Avoriaz. Dit prachtige autovrije dorpje ligt op de grens met Zwitserland op 1800 meter hoogte en is door de goede ligging sneeuwzeker. Wie hier verblijft kan kiezen uit een skipas voor Avoriaz of het immense les Portes du Soleil. Dit zijn de nieuwigheden in Avoriaz voor komend seizoen!

Nieuwe liften

Er zijn twee gloednieuwe stoeltjesliften waarmee het bereiken van de rand van Mossette vanaf het Lindarets-plateau een stuk makkelijker gemaakt is. Vanaf Mossette heb je werkelijk waar een geweldig uitzicht over de toppen van de Alpen. Vanuit hier kun je kiezen of je richting de Zwitserse kant gaat of via de nieuwe rode piste van Vautna naar beneden gaat. Deze heuvelachtige afdaling ligt naast de bestaande groene piste Abricotine en brengt diversiteit in het gebied.

De Stash is uitgebreid

Ecologisch snowpark ‘the Stash’ die onder stoeltjeslift Prolays loopt is vernieuwd. Er zijn drie nieuwe modules gemaakt. Freeriders vinden nu een ‘regenboog’ in Main Street, een gloednieuwe ‘C’ in de Glade en een helemaal vernieuwde XL module onder de stoeltjeslift. Ook is er een rail volledig gerenoveerd. Om de weg te kunnen vinden naar deze nieuwe modules tussen de andere 37 Stash modules, zijn er 22 nieuwe houten pijlen toegevoegd. Allemaal ontworpen in de Stash sfeer.

Warm van binnen

In Avoriaz wordt de picknickpauze serieus genomen. Daarom is er een nieuwe overdekte picknickplaats in een groot houten chalet gemaakt op het Lindarets plateau. Hier ben je welkom voor een comfortabele pauze, even opladen voordat je de pistes weer onveilig maakt. De Lil’Stash barbecue wordt beschut door een nieuwe hut. Hier kunnen alle grill lovers terecht, ongeacht het weer.

Het skigebied is geopend vanaf 13 december

Bron: Avoriaz
Hoofdfoto: Pixabay

Lees hier meer over skiën in Les Portes du Soleil

(Visited 224 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.