advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


In Saalbach wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe Kohlmaisbahn. De nieuwe gondels hangen er al aan zoals je op de foto bovenaan dit artikel kunt zien. De opening is in december van dit jaar.

Oude Kohlmaisbahn iconisch

Aan het einde van het vorige seizoen werd er afscheid genomen van één van de meest iconische liften uit het gebied: de knalrode Kohlmaisbahn gondeltjes. Maar, niet getreurd de nieuwe liften mogen er zeker ook zijn.

In mei was het nog een behoorlijke bouwput…..| Foto: Skicircus Saalbach Hinterglemm Facebook

Groot project

Het project behelst niet alleen de nieuwbouw van de nieuwe gondels, nee het bouwproject is veel groter. Zo is er in 2017 al een nieuw middenstation gebouwd, komt er nog een nieuw dalstation met garage voor 100 auto’s, worden er appartementen voor het personeel gebouwd en dus de ook de voltooiing van de nieuwe 10 persoonsgondel. De nieuwe gondels kunnen straks 3200 mensen per uur naar boven brengen. Uiteindelijk zal dat de wachttijd in Saalbach aanzienlijk beperken.

Kohlmaisbahn
Het middenstation van de nieuwe Kohlmaisbahn is al gereed | Foto: Saalbach.com
Still van de webcam: de hijskranen bepalen het dorpsgezicht (het is er trouwens mooi weer!) | Sneeuwhoogte.nl

Op de website van Saalbach kun je een hele serie foto’s en impressies van de nieuwe liften en de nieuwe gebouwen vinden.

Lees ook:

Hoofdfoto: Kohlmaisbahn/Saalbach.com

 

 

advertentie