Ben jij op wintersport in Frankrijk en vier jij er oud en nieuw op de piste? Ga je knallend het nieuwe jaar in, in de sneeuw? De Fransen bouwen feestjes. Bekijk hier waar je moet zijn voor de mooiste feestjes op en rond de piste!

La Plagne

Het plaatsje La Plagne viert het nieuwjaarsfeest van het jaar. Genaamd; “de nacht van de rode pompoen.” Op zijn Frans klinkt het nog spannender. La Nuit du Pompoen Rouge. Wat het inhoudt? Het wordt een nacht vol lichtshows, vuurspuwers, artiesten en er is een outdoor discotheek tot middernacht. Superheroes in Plagne Bellecôte, is het thema! Vergeet hiervoor dus geen kleren in te pakken.

Morzine

In Morzine gaat het er anders aan toe. Overdag vinden er schminksessies plaats. De markt wordt versierd met de mooiste verlichtingen en ’s avonds beginnen de fakkelafdalingen. Er zijn lichtshows, er is glühwein en vuurwerk. Het beloofd een onvergetelijk oud en nieuw te worden met vanaf 22.00 een DJ.

Les Menuires

Vanaf 18.00 begint het feest en beginnen de skileraren met hun fakkelafdaling! Daarna is er vuurwerk met glühwein en warme chocolade. Maar op de piste van La Croisette is het echt feest vanaf half 12. Samen met alle feestgangers tel je af tot het nieuwe jaar onder leiding van een muzikale stoet.

Tignes

In Tignes wordt oud en nieuw spectaculair gevierd! Dit feestje staat echt op mijn bucketlist. Tignes en de Franse televisie zender RTL 2 zorgen voor een groot muzikaal feest waarbij er gedanst wordt op de sneeuw! 31 december is het dus geen rokjes dag maar sta jij op de piste te shinen in je ski-kleren! Het vindt allemaal plaats op de hoogste dansvloer van Europa, Tignes le Lac. Om 24.00 is het helemaal feest! Dan is er een mega vuurwerkshow.

“het vindt allemaal plaats op de hoogste dansvloer van Europa, tignes le lac”

Val Thorens

Ook hier gaan om 18.00 skileraren de piste af met lantaarns. Vanaf 23.50 is er een grote show met vuurspuwers die samen met jou het nieuwe jaar inluiden.

Les Angles

Les Angles is een ski dorp dat zich in de Pyreneeën bevindt. Om 23.45 begint “Disco Clocher”. Het is hierbij een traditie dat je 12 druiven meeneemt en er één eet op elke klokslag. Als je de 12e druif op de laatste klokslag in je mond hebt, dan zorgt dat voor geluk. Nog iets tofs is dat het voorplein van het stadshuis is omgebouwd tot discotheek!

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is omgetoverd tot het “Paint Fluo”-feest. En dat betekend live muziek en vuurwerk en vergeet je dus niet glow in the dark te kleden! Cheers.

Courchevel

Hou je van dansen? Dan moet je naar Het grote “St-Sylvestre”-feest. Vanaf 22.30 maken de band “Inglorious Fonkers” samen met een DJ er een feestje van. Het feest loopt tot in de late uurtjes door. Tot 2.30 zal DJ “Freedj” je laten swingen in de sneeuw.

Auron

Last but not least, wordt er in het bergdorpje Auron een familiaal feest gehouden. Dit betekent dat er vanaf 16.30 geschaatst kan worden op muziek. om 17u30 begint “La Symphonie Blanché. Daarnaast kun je een fakkeltocht aanschouwen op de Colombier en rond 19u30 zal er een lichtfeest op de “Place Eglise de St. Etienne de Tinée” plaats vinden.

Bron:
https://nl.france-montagnes.com/magazine/nieuws-en-evenementen/10-bestemmingen-voor-een-onvergetelijk-oud-nieuw-op-de-piste

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer