Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Ben jij op wintersport in Frankrijk en vier jij er oud en nieuw op de piste? Ga je knallend het nieuwe jaar in, in de sneeuw? De Fransen bouwen feestjes. Bekijk hier waar je moet zijn voor de mooiste feestjes op en rond de piste!

La Plagne

Het plaatsje La Plagne viert het nieuwjaarsfeest van het jaar. Genaamd; “de nacht van de rode pompoen.” Op zijn Frans klinkt het nog spannender. La Nuit du Pompoen Rouge. Wat het inhoudt? Het wordt een nacht vol lichtshows, vuurspuwers, artiesten en er is een outdoor discotheek tot middernacht. Superheroes in Plagne Bellecôte, is het thema! Vergeet hiervoor dus geen kleren in te pakken.

Morzine

In Morzine gaat het er anders aan toe. Overdag vinden er schminksessies plaats. De markt wordt versierd met de mooiste verlichtingen en ’s avonds beginnen de fakkelafdalingen. Er zijn lichtshows, er is glühwein en vuurwerk. Het beloofd een onvergetelijk oud en nieuw te worden met vanaf 22.00 een DJ.

Les Menuires

Vanaf 18.00 begint het feest en beginnen de skileraren met hun fakkelafdaling! Daarna is er vuurwerk met glühwein en warme chocolade. Maar op de piste van La Croisette is het echt feest vanaf half 12. Samen met alle feestgangers tel je af tot het nieuwe jaar onder leiding van een muzikale stoet.

Tignes

In Tignes wordt oud en nieuw spectaculair gevierd! Dit feestje staat echt op mijn bucketlist. Tignes en de Franse televisie zender RTL 2 zorgen voor een groot muzikaal feest waarbij er gedanst wordt op de sneeuw! 31 december is het dus geen rokjes dag maar sta jij op de piste te shinen in je ski-kleren! Het vindt allemaal plaats op de hoogste dansvloer van Europa, Tignes le Lac. Om 24.00 is het helemaal feest! Dan is er een mega vuurwerkshow.

“het vindt allemaal plaats op de hoogste dansvloer van Europa, tignes le lac”

Val Thorens

Ook hier gaan om 18.00 skileraren de piste af met lantaarns. Vanaf 23.50 is er een grote show met vuurspuwers die samen met jou het nieuwe jaar inluiden.

Les Angles

Les Angles is een ski dorp dat zich in de Pyreneeën bevindt. Om 23.45 begint “Disco Clocher”. Het is hierbij een traditie dat je 12 druiven meeneemt en er één eet op elke klokslag. Als je de 12e druif op de laatste klokslag in je mond hebt, dan zorgt dat voor geluk. Nog iets tofs is dat het voorplein van het stadshuis is omgebouwd tot discotheek!

Le Grand Bornand

Le Grand Bornand is omgetoverd tot het “Paint Fluo”-feest. En dat betekend live muziek en vuurwerk en vergeet je dus niet glow in the dark te kleden! Cheers.

Courchevel

Hou je van dansen? Dan moet je naar Het grote “St-Sylvestre”-feest. Vanaf 22.30 maken de band “Inglorious Fonkers” samen met een DJ er een feestje van. Het feest loopt tot in de late uurtjes door. Tot 2.30 zal DJ “Freedj” je laten swingen in de sneeuw.

Auron

Last but not least, wordt er in het bergdorpje Auron een familiaal feest gehouden. Dit betekent dat er vanaf 16.30 geschaatst kan worden op muziek. om 17u30 begint “La Symphonie Blanché. Daarnaast kun je een fakkeltocht aanschouwen op de Colombier en rond 19u30 zal er een lichtfeest op de “Place Eglise de St. Etienne de Tinée” plaats vinden.

Bron:
https://nl.france-montagnes.com/magazine/nieuws-en-evenementen/10-bestemmingen-voor-een-onvergetelijk-oud-nieuw-op-de-piste

(Visited 974 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer