In het skigebied Schlick 2000, gelegen in het Stubaital, is dit weekend de nieuwe Galtbergbahn geopend. De nieuwe 10-persoons gondel vervangt een van de oudere sleepliften uit het gebied, namelijk eentje uit het jaar 1961 vervangen. Tegelijkertijd worden er ook meteen een paar nieuwe pistes ontsloten.

Eigenlijk was het de bedoeling dat er een verbinding gerealiseerd zou worden tussen Schlick 2000 en het kleine gebiedje “Elfer”, maar dat liep spaak omdat de eigenaren van de grond aldaar weigerden hun bezit voor dit doel te verkopen. Dus werd er uitgeweken naar een andere mogelijkheid namelijk de bouw van een nieuwe lift nabij de Galtalm. En toen ging het snel: want binnen vijf maanden is deze nieuwe lift gebouwd!

Milieuvriendelijk

Het is de eerste 10-persoons gondel van het gebied en is gemaakt door Leitner. De gondel kan 2.000 mensen per uur naar boven vervoeren; het ritje duurt 4 minuten. De lift is energiezuinig, bijna geruisloos en milieuvriendelijk door de tandwielloze aandrijving. De nieuwe gondel legt een lengte van maar liefst 1,2 kilometer af en eindigt op een hoogte van 1300 meter. Het bergstation is verlegd en daardoor beter bereikbaar, vooral voor skischolen en beginners, ook vanwege de nieuwe blauwe piste.

Nieuwe pistes

Behalve een nieuwe, blauwe piste van 1,5 kilometer lang is er een rode bijgekomen met daarin een stukje zwart van 300 meter. Deze piste start bij de Galtbergpiste. Wil je dat stukje zwart niet doen, dan heb je de mogelijkheid om ’t te omzeilen via de Galtalm. Op het bovenstaande kaartje kun je goed zien welke pistes erbij gekomen zijn.

Meer zien van de bouw? Op de website van Stubai hebben ze een soort dagboek van de bouw in videovorm bijgehouden. Heb je het plan om een keer naar Stubai te komen? Dan hebben wij nog een paar leuke tips voor je die we verzamelden toen we afgelopen april nog in dit charmante gebied waren.

Bron: Stubai.at/persbericht | Hoofdfoto: Saskia Smulders (Stubai)

Lees ook:

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Sony camera's

Leg elk moment vast

Of je nu op wintersport gaat, door de bergen gaat wandelen of gaat genieten van een luxe vakantie aan zee, Sony biedt voor elke reis foto- en videografie producten om jouw unieke ervaringen vast te leggen en de content naar een hoger niveau te tillen. Zo is de nieuwe Sony A7C II samen met de FE 16-25mm F2.8 G en FE 24-50mm F2.8 G lens bijvoorbeeld een perfecte lichte en compacte kit als je maar weinig bagage mee kan nemen. Ontdek meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer