In het skigebied Schlick 2000, gelegen in het Stubaital, is dit weekend de nieuwe Galtbergbahn geopend. De nieuwe 10-persoons gondel vervangt een van de oudere sleepliften uit het gebied, namelijk eentje uit het jaar 1961 vervangen. Tegelijkertijd worden er ook meteen een paar nieuwe pistes ontsloten.

Eigenlijk was het de bedoeling dat er een verbinding gerealiseerd zou worden tussen Schlick 2000 en het kleine gebiedje “Elfer”, maar dat liep spaak omdat de eigenaren van de grond aldaar weigerden hun bezit voor dit doel te verkopen. Dus werd er uitgeweken naar een andere mogelijkheid namelijk de bouw van een nieuwe lift nabij de Galtalm. En toen ging het snel: want binnen vijf maanden is deze nieuwe lift gebouwd!

Milieuvriendelijk

Het is de eerste 10-persoons gondel van het gebied en is gemaakt door Leitner. De gondel kan 2.000 mensen per uur naar boven vervoeren; het ritje duurt 4 minuten. De lift is energiezuinig, bijna geruisloos en milieuvriendelijk door de tandwielloze aandrijving. De nieuwe gondel legt een lengte van maar liefst 1,2 kilometer af en eindigt op een hoogte van 1300 meter. Het bergstation is verlegd en daardoor beter bereikbaar, vooral voor skischolen en beginners, ook vanwege de nieuwe blauwe piste.

Nieuwe pistes

Behalve een nieuwe, blauwe piste van 1,5 kilometer lang is er een rode bijgekomen met daarin een stukje zwart van 300 meter. Deze piste start bij de Galtbergpiste. Wil je dat stukje zwart niet doen, dan heb je de mogelijkheid om ’t te omzeilen via de Galtalm. Op het bovenstaande kaartje kun je goed zien welke pistes erbij gekomen zijn.

Meer zien van de bouw? Op de website van Stubai hebben ze een soort dagboek van de bouw in videovorm bijgehouden. Heb je het plan om een keer naar Stubai te komen? Dan hebben wij nog een paar leuke tips voor je die we verzamelden toen we afgelopen april nog in dit charmante gebied waren.

Bron: Stubai.at/persbericht | Hoofdfoto: Saskia Smulders (Stubai)

Lees ook:

 

Schladming Dacstein

Oneindig skiplezier in Schladming-Dachstein

Pak de gondel omhoog en maak lange afdalingen. In het skigebied Schladming-Dachstein in Stiermarken, met 8 skibergen en meer dan 230 kilometer eersteklas pistes staat niets een geslaagde wintervakantie in de weg. Het hart van het skiplezier is de Schladminger 4-Berge-Skischaukel, die vier skibergen met elkaar verbindt. Beleef onvergetelijke ski-avonturen in Schladming-Dachstein. Lees meer

Val Thorens

Beste skioord 2023: Val Thorens

Val Thorens is zojuist voor de 8e keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Val Thorens ligt op een hoogte van 2.300 m en is daarmee het hoogst gelegen skioord van Europa. Als eerste geopend (in november) en als laatste gesloten (in mei), biedt het skiërs een enorm speelterrein voor een onvergetelijke vakantie. Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer