Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nieuwe Fleckalm-kabelbaan in Kirchberg geopend

Door Marnix Hagenouw | Fan van Dutchweek

Na ongeveer acht maanden bouwen is de nieuwe Fleckalm-kabelbaan in Kirchberg geopend. De oude spoorweg werd in april afgebroken. De nieuwe kabelbaan geeft meer comfort voor wintersporters en zal aanzienlijk duurzamer zijn dan de vorige gondel. 

De oude Fleckalmbahn was in gebruik van december 1984 tot april 2019 en heeft in totaal 30,5 miljoen gasten vervoerd. In april 2019 werd het oude bouwwerk gesloopt.

Duurzaamheid, innovaties en comfort

Met de nieuwe kabelbaan werd volgens de Bergbahnen Kitzbühel bijzondere aandacht besteed aan duurzaamheid, technische innovaties en comfort. De stoelen zijn bekleed met leer en verwarmd. Bovendien is het aantal passagierscabines gehalveerd. Dat kan omdat ze groter zijn. In totaal 96 cabines plek voor bijna 1.000 passagiers. De reistijd is met ruim vier minuten verkort. Al met al hoopt Bergbahnen Kitzbühel jaarlijks ongeveer 75.000 kilowattuur energie te besparen met de nieuwe kabelbaan.

Copyright: Michael Werlberger / Bergbahn AG Kitzbühel

Kwaliteitsoffensief

De nieuwbouw van de Fleckalmbahn maakt deel uit van een kwaliteitsoffensief van tien jaar door Bergbahn AG Kitzbühel met 110 individuele projecten van in totaal 225 miljoen euro. De nieuwe Fleckalm skigondel kost 27,5 miljoen en is daarmee de grootste investering in de geschiedenis van Bergbahn AG.

Meer informatie over Kitzbühel vind je op www.kitzbueheler-alpen.com/nl/

Dutchweek Kirchberg

Zelf ga ik met een vriend in januari (15 – 18 januari 2020) naar de Dutchweek in Kirchberg en kan dan gelijk deze nieuwe gondel gaan testen. Bij deze compleet vernieuwde Fleckalmbahn lift en Hotel Klausen is het elke dag feest bij de SLAM! stage van 15:00 uur tot 19:00 uur. Daar zullen grote DJ namen te vinden zijn.

Fleckalm
Fleckalmbahn. Copyright: Michael Werlberger / Bergbahn AG Kitzbühel

Op vrijdagmiddag neemt DJ La Fuente’s Full Colour Innercircle de stage over met een lading entertainment en confetti. Ook in de avonduren is het feesten geblazen. De Tiroler in het centrum van Kirchberg wordt elke avond overgenomen door Club SLAM! waar je tot in de late uurtjes kan dansen.

Naast het feesten kun je ook lol maken met vrienden, familie of collega’s tijdens het rodelen op donderdag of vrijdag, waar halverwege de baan een gezellige feestje gegeven wordt bij Gasthof Obergaisberg op deze dagen! Dutchweek zorgt voor een onvergetelijke belevenis voor iedereen die van wintersport, gezelligheid en feesten houdt waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

“Making memories together!”

Verschillende DJ’s en optredens zullen gasten vermaken met internationale muziek. Van opzwepende après-ski en feestmuziek tot de beste dancetunes. Dit vindt binnen en buiten plaats op diverse podia in het skigebied en het dorp. “Making memories together”!


Wil jij ook naar Dutchweek? Check dan de beschikbare accommodaties op Pharos Reizen. Een event-bandje kun je regelen via Dutchweek.nl


Bron: ORF.at

(Visited 661 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer