Nieuwe 12-er Bahn lift in Fiss bijna klaar

Door Patricia Christiani

De nieuwe lift aan de Nordseite van Fiss, Oostenrijk, is bijna klaar voor seizoen 2020-2021. De huidige 4-persoonsstoeltjeslift ‘Zwölferbahn’ aan de Nordseite van Serfaus-Fiss-Ladis wordt namelijk vervangen door een comfortabele 8-persoonsvariant met stoelverwarming, beschermkappen en in hoogte verstelbare instap. De nieuwe stoeltjeslift is ook nog eens extra veilig voor kinderen. De nieuwe lift gaat “12-er Bahn” heten.

Langere lift

De nieuwe lift in Fiss wordt ook een stuk langer. Het bergstation blijft weliswaar op dezelfde plaats, maar het nieuwe dalstation komt 177 meter lager te staan. Het dalstation bevindt zich tussen de twee bergrestaurants Zirbenhütte en Schöngampalm.

Met de voltooiing van deze nieuwe lift is de hele noordkant van Fiss goed verbonden via liften en hellingen. Ook betekent het minder lang wachten bij de iets verderop gelegen Almbahn, waar het bij drukte nogal eens oploopt.

Impressies en bouw

Het skigebied deelt op Facebook een mooie impressie van de nieuwe lift.

Ook kun je de bouwvorderingen in onderstaand filmpje volgen. In dit filmpje zie je ook hoe de kabels van de lift worden gevlochten. En mocht je daar meer over weten, we zochten dat al eens voor je uit in een skiliftvraag: Wat je je afvraagt als je in de skilift zit: Hoe wordt een lift eigenlijk gemaakt?

Bron: Serfaus Fiss Ladis

Hoofdfoto: Serfaus Fiss Ladis

Anderen lazen ook:

(Visited 632 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.