Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Nieuwe 12-er Bahn lift in Fiss bijna klaar

Door Patricia Christiani

De nieuwe lift aan de Nordseite van Fiss, Oostenrijk, is bijna klaar voor seizoen 2020-2021. De huidige 4-persoonsstoeltjeslift ‘Zwölferbahn’ aan de Nordseite van Serfaus-Fiss-Ladis wordt namelijk vervangen door een comfortabele 8-persoonsvariant met stoelverwarming, beschermkappen en in hoogte verstelbare instap. De nieuwe stoeltjeslift is ook nog eens extra veilig voor kinderen. De nieuwe lift gaat “12-er Bahn” heten.

Langere lift

De nieuwe lift in Fiss wordt ook een stuk langer. Het bergstation blijft weliswaar op dezelfde plaats, maar het nieuwe dalstation komt 177 meter lager te staan. Het dalstation bevindt zich tussen de twee bergrestaurants Zirbenhütte en Schöngampalm.

Met de voltooiing van deze nieuwe lift is de hele noordkant van Fiss goed verbonden via liften en hellingen. Ook betekent het minder lang wachten bij de iets verderop gelegen Almbahn, waar het bij drukte nogal eens oploopt.

Impressies en bouw

Het skigebied deelt op Facebook een mooie impressie van de nieuwe lift.

Ook kun je de bouwvorderingen in onderstaand filmpje volgen. In dit filmpje zie je ook hoe de kabels van de lift worden gevlochten. En mocht je daar meer over weten, we zochten dat al eens voor je uit in een skiliftvraag: Wat je je afvraagt als je in de skilift zit: Hoe wordt een lift eigenlijk gemaakt?

Bron: Serfaus Fiss Ladis

Hoofdfoto: Serfaus Fiss Ladis

Anderen lazen ook:

(Visited 752 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer