advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

UPDATE 20 MAART 2020: ALS GEVOLG VAN DE UITBRAAK VAN HET CORONAVIRUS ZIJN ALLE SKIGEBIEDEN IN EUROPA VROEGTIJDIG GESLOTEN.

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITE MOUNTAINREPORTERS.COM VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN TER WERELD.


 

Nieuwe 10-persoonsgondel Grindelwald, Zwitserland

Wintersportnieuws van Saskia Smulders

Wintersporters in de Jungfrau Region kunnen zich komend seizoen verheugen op een snelle en comfortabele rit met de nieuwe tienpersoonsgondel “Männlichen” in Grindelwald. Deze nieuwe lift brengt je in 19 minuten, in plaats van de oude 30 naar boven. De opening op 14 december 2019 vormt de eerste mijlpaal van het megaproject ‘V-Bahn’. In december 2020 volgt het klapstuk daarvan met de opening van een nieuwe ‘3S-kabelbaan’, die Grindelwald met het bergstation Eigergletscher zal verbinden.

Verdubbeling capaciteit

De nieuwe lift vervangt de oude Männlichen die al uit 1978 stamt. De nieuwe lift overbrugt een afstand van 6,2 kilometer. Door de nieuwe lift wordt de capaciteit verdubbeld naar 1800 mensen per uur. Meer informatie over deze lift vind je hier.

Still van webcam Grindelwald, met daarop te zien hoe de bouw van de nieuwe gondel vordert | Bron: v-bahn.jungfrau.ch
Still van webcam Grindelwald, met daarop te zien hoe de bouw van de nieuwe gondel vordert | Bron: v-bahn.jungfrau.ch

Lees ook:

Hoofdfoto: MySwitzerland.nl

 

advertentie