Bijna dertien miljoen euro kostte de nieuwe tienpersoonsgondel waarvan je komende winter gebruik kunt maken als je naar de Kaunertaler Gletsjer gaat. De bouw van de nieuwe gondel, met de naam Weißseejochbahn, is onderdeel van het plan om dit gletsjergebied nadrukkelijker onder de aandacht van wintersporters te brengen. Zo zijn er recent ook een aantal nieuwe pistes, waaronder een supersteile zwarte, bijgekomen in het gebied en bestaat nu uit vijftig kilometer piste. Het skigebied opent op 25 september aanstaande de deuren. Goed nieuws voor de echte liefhebbers: er is verse sneeuw gevallen!

Impressietekenin

Duurzaam en een fantastisch uitzicht

Het bergstation komt net uit boven de 3000 meter, namelijk op 3.044 meter hoogte en eindigt vlakbij de grens met Italië. Binnen zes minuten brengt ie je, via een middelstation op 2500 meter, naar boven en bestrijkt daarbij 550 hoogtemeters. De nieuwe gondel speelt ook in op duurzaamheid door het opwekken van energie via niet reflecterende zonnepanelen en die het hele jaar rond stoom opwekken. De toegang tot de liften als ook de uitgang zijn rolstoelvriendelijk gemaakt. De makers van de nieuwe gondel zijn er trots op dat het uitzicht vanuit de gondels fantastisch moet zijn: “adembenemende panorama’s zijn gegarandeerd”

De pistemap van het Kaunertal met in het midden de nieuwe gondel. Zoals je ziet loopt ie vlak langs de grens met Italie. (Afbeelding: kaunertaler-gletscher.at)

Black Ibex: de steilste piste van Oostenrijk

Het Kaunertal heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om mee te kunnen blijven doen in de race voor de wintersporters. Zo werd al in 2019 de Falginjochbahn gebouwd, maar er is nog iets anders dat het Kaunertal uniek maakt. Ze hebben er namelijk de steilste piste van Oostenrijk: de Black Ibex. Daarmee troeft deze nieuwe afdaling (geopend in 2020) de bekendste andere steile zwarte piste, de Streiff, af.

De Black Ibex kent een hellingshoek van maar liefst 87,85% en een helling van 41,3 graden en is daarmee dus net iets steiler dan de Streiff die een hellingshoek van 85% heeft. De Black Ibex is niet altijd geopend, want er moet voldoende sneeuw voor liggen. De Black Ibex heeft een lengte van drie kilometer en bestrijkt 363 hoogtemeters. Het steilste stuk is zo’n vijfhonderd meter lang.

Start seizoen 25 september + verse sneeuw

Het skiseizoen in het Kaunertal start op 25 september a.s. Je kunt er tot mei terecht. Het gebied beslaat vijftig kilometer en je hebt er een snowpark. Kinderen tot acht jaar en ouderen boven de tachtig skiën er gratis. Het mooie is bovendien dat er vannacht verse sneeuw gevallen is waardoor er een dik pak ligt te wachten.

Bron: kaunertaler-gletscher.at


Lees ook:

(Visited 51 times, 1 visits today)

Obertauern. Skigebied met de meeste sneeuw van Oostenrijk.