Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nieuw sneeuwdumpje in aantocht

Door Patricia Christiani | 4 maart 2020

Na een tot nu toe niet zo sneeuwrijke winter lijkt de sneeuwval op de valreep van de winter/vroege lente dan toch op gang te zijn gekomen. Vorige week viel er al aardig bij, waarna afgelopen maandag en dinsdag met name de zuidelijke en westelijke Alpen aan de beurt waren. En er komt nog meer, waarvan vooral de westelijke en zuidelijke Alpen gaan profiteren. 

Woensdag en donderdag

Vandaag profiteren met name de westelijke en zuidelijke Alpen van heerlijk wintersportweer. De noordelijke Alpen en met name de oostelijke Alpenhoofdkam houden nog last van de koude noordelijke stroming met veel bewolking en ook nog wat sneeuw of sneeuwbuien.

lekker weer in serfaus
Nu nog lekker weer in Serfaus. Foto: webcam Serfaus Fiss Ladis

In de nacht neemt ook in de westelijke Alpen de bewolking weer toe op nadering van een volgend frontensysteem dat morgen nieuwe neerslag gaat brengen. Op passage van het frontensysteem gaat het aanhoudend er deels intensief regen / sneeuwen.

Met in kracht aantrekkende harde zuidwestelijke wind wordt er dan tijdelijk ook weer wat zachtere lucht aangevoerd waardoor de sneeuwvalgrens in de westelijke noordelijke Alpen stijgt naar circa 1300 tot 1500 en Alpennoordkant deels ook tot 1700 en Franse west Alpen tot 1900 meter. Inner alpine en zuidkant sneeuw meest tot in de dalen.

In het voorveld van het navolgende koufront wordt het tijdelijk Föhnig voordat vervolgens de koudere lucht binnenstroomt en de sneeuwvalgrens weer daalt tot 1000 a 600 meter.

sneeuwdumpje
Bron: WXcharts.com

Vrijdag tot en met zondag

Tot en met vrijdag gaat er in de Alpen nogmaals 30 tot 50 cm aan Neuschnee vallen. Zwaartepunt westelijke en zuidoostelijke Alpen (Staugebieden) en lokaal hogerop mogelijk ook nog meer. In de lagere delen minder accumulatie door de tijdelijke warme fase en hogere sneeuwvalgrens.

De vrijdag en ook het weekend gaan onbestendig en vrij koud verlopen met dan weer wat zon, dan weer wolken afgewisseld door wat sneeuw of sneeuwbuien. De zondag maakt de meest kans op zon. Sneeuwvalgrens meest rond 700 meter.

Bron: Alpenweerman.nl

Lees ook:

Code rood in Oostenrijk: Storm Bianca met orkaankracht

Voorspelling winter 2020: hoe eindigt de winter?

Hoofdfoto: Patricia Christiani

(Visited 326 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer