Salomon Wintersportkleding Salomon Ski

De Nederlandse vrouwen hebben met een Olympisch record voor laaglandbanen zich geplaatst voor de halve finale van de Ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Antoinette de Jong schaatsten een snelle tijd van 2.55,61.

“De Nederlandse vrouwen hebben een Olympisch record voor laaglandbanen”

Snelle start

De Nederlandse vrouwen hebben een goede race gereden. Ze openden snel, hadden een klein communicatie probleempje want de codewoorden, jo, go, ho leken teveel op elkaar, het einde kende een snel verval en was wat rommelig. Ondanks deze kleine oneffenheden zetten ze toch de snelste tijd neer waarmee ze een nieuw Olympisch record voor laaglandbanen op hun naam hebben geschreven.

Halve finale

De vrouwen willen in de halve finale de rondetijden dichterbij elkaar houden. Ze weten nog niet in welke opstelling ze de halve finale tegen Amerika zullen beginnen, dit is aan de bondscoach. Ze hebben vier sterke vrouwen want Lotte van Beek kan ook nog worden ingezet wat geen onlogische keuze zou zijn volgens de schaatssters. De halve finale is op woensdag 21 februari om 12 uur en gaat op basis van het afvalsysteem waardoor tijden niet meer belangrijk zijn. Japan neemt het op tegen Canada.

Japan als favoriet

Waarschijnlijk gaat de finale tussen Japan en Nederland mocht er niet iets geks gebeuren. De Japanners wonnen dit seizoen alle drie de wereldbekers en hebben in Salt Lake City een wereldrecord van 2.50,86. De start van Japan was tijdens de kwartfinales niet goed waardoor ze als tweede achter Nederland zijn geëindigd. Wel hadden ze een sterke slotronde.

Ploegenachtervolging Olympische Spelen

Sinds de Olympische Winter Spelen van 2006 in Turijn is de ploegenachtervolging een Olympisch Onderdeel. Vier jaar geleden wonnen de Nederlandse vrouwen tijdens de ploegenachtervolging goud bij de Olympische Spelen van Sochi.

bron foto: Jouster Courant
bron:https://www.nu.nl/olympische-winterspelen-pyeongchang-2018/5140703/nederland-met-olympisch-record-halve-finale-ploegachtervolging.html

 

 

 

 

 

win-actie
Casio winnen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here