Staat een wintersport in Noorwegen of Zweden op jouw verlanglijstje, maar wil je geen hele week? Bijvoorbeeld omdat je vakantiedagen wilt sparen, je voor een tweede keer wilt gaan skiën dit seizoen, of omdat je een week te lang vindt voor een reisje met kinderen? Dan hebben we goed nieuws voor je, want sinds 10 januari vlieg je met BBI Travel elke woensdag en zaterdag rechtstreeks van Groningen Eelde Airport naar Scandinavian Mountains Airport, en terug.

Op zaterdag is er nog een tweede vlucht vanaf Amsterdam Schiphol. Het is slechts twee uurtjes vliegen en daarna kost de bustransfer je tussen de 20 en 40 minuten, afhankelijk van je bestemming. Je bent er dus in no-time. Doordat er twee vliegverbindingen per week zijn, kun je nu ook van zaterdag tot woensdag, of van woensdag tot zaterdag naar de Noorse of Zweedse sneeuw. En geloof ons maar: dat wil je! Hoe dit precies werkt en waarom de wintersportbestemmingen in Scandinavië zo leuk zijn, lees je in dit artikel.

Heerlijk skiën in Trysil

Waar ligt Scandinavian Mountains Airport en wat zijn de bestemmingen?

Scandinavian Mountains Airport ligt strategisch nabij de grens van Noorwegen en Zweden en is daarmee de toegangspoort tot enkele van de beste wintersportbestemmingen in Scandinavië. Het bedient rechtstreeks vier populaire skigebieden: Sälen, Stöten en Kläppen in Zweden, en Trysil in Noorwegen. En het mooiste is: je bereikt ze allemaal supersnel. Het vliegveld is klein, waardoor je razendsnel je bagage van de band kunt halen en richting je bestemming vertrekken. De bestemmingen in Zweden bereik je al binnen een half uur, Trysil is amper een kwartiertje langer.

Elk van deze bestemmingen staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en de geweldige opties voor zowel gezinnen met kinderen als ook stellen. Het zijn allemaal ideale keuzes zijn voor zowel beginnende skiërs als ervaren wintersportliefhebbers.

Mist in het dal, zon op de berg!

Vluchttijden vanaf Groningen (Groningen Eelde Airport) en vanaf Amsterdam (Schiphol Airport)

Vliegen vanaf Groningen Airport naar Scandinavian Mountains Airport (en vv) kan van 10 januari 2024 t/m 13 maart 2024 op de woensdag, met uitzondering van 21 februari 2024. Daarnaast kun je het hele seizoen vliegen op de zaterdag, t/m 16 maart 2024. Je mag gratis een ski-uitrusting meenemen.

Vliegen vanaf Groningen heeft zo z’n voordelen. Natuurlijk afhankelijk van waar je woont in Nederland, maar je rijdt er vaak snel en zonder files naartoe. Je parkeert je auto er gratis! Dan is Groningen Eelde Airport ook nog eens een klein vliegveld, waardoor het lekker rustig is en je niet bang hoeft te zijn voor lange wachtrijen.

Op zaterdag worden de vluchten uitgevoerd door Transavia, op woensdag door Fly Bra.

Daarnaast kun je wekelijks op zaterdag ook vanaf Amsterdam naar Scandinavian Mountains Airport vliegen, en vv. Ook dit kan t/m 16 maart 2024. Dit zijn de vluchttijden (onder voorbehoud van wijziging).

Over skiën in Trysil in Noorwegen

Scandinavian Mountains Airport mag dan in Zweden liggen, je bent bijna net zo snel op je bestemming in Noorwegen. Het vliegveld ligt dus zowat op de grens, wat betekent dat je met een bustransfer (of een huurauto als je dat liever hebt) in ongeveer 40 minuten bij je hotel in Trysil staat. Als je je weekendtrip boekt bij BBI Travel zit de transfer bij de prijs inbegrepen.

Trysil is het grootste wintersportgebied van Noorwegen en is een unieke ervaring door de prachtige ligging. De bergen liggen in een verder redelijk vlak landschap, waardoor je vanaf de pistes ontzettend ver kunt kijken. Er zijn pistes die door de dennenbossen lopen, maar ook op de top, waar juist geen bomen groeien. Er zijn veel pistes voor beginners, waardoor gezinnen met kinderen hier een geweldige vakantie zullen beleven. Toch zijn er ook een flink aantal lange afdalingen die uitdaging bieden voor de ervaren skiër.

En wil je een dagje niet de latten op? Dan ga je voor een huskytocht, sneeuwschoenwandeling of rit op de sneeuwscooter. Reporters Peter en Pauline testten het lange weekend Trysil. Lees hun enthousiaste reisverslag via de link hieronder.

Lees REISVERSLAG | Een lang weekend skiën in Trysil, het grootste skigebied van Noorwegen of bekijk direct alle reizen naar Trysil met BBI Travel
Daar vind je ook de weekendreizen inclusief vlucht naar Scandinavian Mountains Airport

De zon zorgt voor prachtige kleuren in Trysil

Of kies voor een wintersport in Zweden

Vanaf Scandinavian Mountains Airport bereik je drie Zweedse skigebieden in no-time. Dit zijn Sälen, Stöten en Kläppen.

Sälen is het grootste skigebied van Zweden. Het is er heerlijk voor gezinnen met kinderen en iedereen beleeft sneeuwzeker ski- en snowboardplezier. Ontspan na het skiën in gezellige chalets en proef de warme gastvrijheid. Ook Stöten is een topbestemming voor families die op zoek zijn naar een sneeuwzekere wintersportervaring. Perfect voor quality time met het gezin, met de garantie van comfortabele accommodaties en heerlijk lokaal eten. Tot slot het familievriendelijke Kläppen, waar winterse avonturen en persoonlijke service hand in hand gaan.

Natuurlijk beleef je ook op deze bestemmingen geweldige avonturen naast de piste, zoals een sneeuwscootersafari of een huskytocht. Gegarandeerd een geweldig uitje voor jong en oud!

Bekijk direct alle reizen naar Sälen, Stöten en Kläppen met BBI Travel.
Daar vind je ook de weekendreizen inclusief vlucht naar Scandinavian Mountains Airport

Verse sneeuw zorgt voor sprookjesachtige bomen

Alles over jouw reis naar Scandinavië met BBI Travel

BBI Travel is al ruim 60 jaar reisspecialist. Ze bieden reizen naar bestemmingen als Ierland, Noorwegen, Canada, IJsland, Finland, Zweden, Faeröer en Groenland. Met jarenlange ervaring bieden zij verschillende winter(sport)reizen naar bijvoorbeeld Zweden en Noorwegen aan.

Heb je interesse in deze reizen, kijk dan op de website, of neem direct telefonisch contact op.

Bekijk alle reizen naar Scandinavian Mountains Airport met BBI Travel

Alle foto’s: Pauline van der Waal