Nieuw in Sankt Anton: 10 persoonsgondel Schindlergratbahn

Door Saskia Smulders

Komend seizoen staan er overal in de Alpen nieuwigheden gepland. Nieuwe liften, nieuwe pistes, nieuwe restaurants etc. Zo ook in het Oostenrijkse Sankt Anton. Daar opent in het seizoen 2019/2020 een nieuwe tienpersoonsgondel: de Schindlergratbahn. 

Nieuwe gondel met veel capaciteit

Deze nieuwe gondel vervangt de oude 3-persoonsstoeltjes lift die daar al sinds het begin van de jaren ’80 stond. De nieuwe gondel brengt je in ruim 5 minuten vanuit het dalstation naar het 1770 meter hoger gelegen bergstation. Er komen maar liefst 63 gondels die tezamen meer dan 2,5 duizend mensen in een uur naar boven kunnen brengen. Op de hoofdfoto bij dit artikel zie je een indicatie van het nieuwe station.

Schindlergratbahn Sankt Anton
De oude 3-persoons Schindlergratbahn in Sankt Anton, stammend uit de beginjaren 80 | Foto: @seilbahntechniek
Schindlergratbahn Sankt Anton
De bouw van de nieuwe Schindlergratbahn in volle gang, ergens in mei 2019 | Foto: @Elbe1
De nieuwe pistekaart van Ski Arlberg met daarop de nieuwe 10-persoonsgondel

Over Sankt Anton

Sankt Anton ligt in het Vorarlgebergte en heeft de wintersporter maar liefst 306 kilometer aan piste te bieden. Daarvan is ruim 40% blauwe piste, 40% rood en de rest zwart. Toch wordt het gebied nogal eens bestempeld als lastig en niet geschikt voor beginners. Sankt Anton is een levendig dorp met natuurlijk de roemruchte après-ski tent “Mooserwirt“.

Sankt Anton is zeer sneeuwzeker en ligt vlakbij andere skigebieden zoals Lech, Zürs en Schröcken. Sankt Anton is via de Arlbergtunnel gemakkelijk te bereiken; vanuit Utrecht is het 888 kilometer rijden. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, want Sankt Anton is ronduit duur.

Lees ook:

(Visited 453 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in de Catalaanse Pyreneeën