Voor grote en kleine daredevils

Door Pauline van der Waal

Elk zichzelf respecterend skigebied heeft tegenwoordig een funpark. Maar je moet wel een zeer goede skiër of boarder zijn om daar een beetje stoer naar beneden te komen. Voor de iets meer gemiddelde skiër heeft Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dit jaar dan ook iets nieuws: de Funslope!

De funslope is geschikt voor jong en oud
De funslope is geschikt voor jong en oud

Funslope ‘Zwölfer’

De eerste funslope bereik je door de Zwölferkogelbahn te nemen. Naast de Zehner (zespersoonsstoeltjeslift) zie je dan de ingang van de slope. Schuine bochten, sneeuwgolven, kleine sprongetjes en aan het einde een ’twister’, hoe cool is dat?
En wil je nog een keer? Pak dan de stoeltjeslift Zehner, en je komt bovenaan opnieuw bij de funslope terecht!

De twister
De twister

Bekijk vooral ook even onderstaand animatiefilmpje.

Of liever de U-bahn?

Nog niet genoeg van spannende pistes? Op naar de U-bahn dan! Je kunt hier niet alleen overdag terecht, maar ook als het al donker is. Deze Funslope is namelijk onderdeel van de verlichte piste. Ook hier een uitdagende piste in twee delen, met scherpe bochten, een tunnel en ‘Low Fives’.

'Little Jumps' zijn geschikt voor iedereen
‘Little Jumps’ zijn geschikt voor iedereen

En ook de U-Bahn heeft een animatiefilmpje.

Durf je een stapje meer?

De Funslope is een goede oefening om op een later moment toch eens een Funpark te proberen. Steek je de berg over richting Leogang, dan vind je daar het Nitro Funpark Leogang bij de Asitzmuldenbahn. Maar ook Fieberbrunn doet lekker mee in dit rijtje. Daar is het Easy-Park. ‘Easy’ omdat beginners hier hun eerste kleine tricks kunnen doen, maar ervaren skiërs en boarders moeten dit park bij het middenstation van de Steuböden ook zeker even afvinken.

Meer over het Skicircus

De Funslopes zijn te vinden in het fantastische skigebied van Saalbach-Hinterglemm, maar ook de andere twee dorpen van het gebied -Leogang en Fieberbrunn- hebben genoeg uitdaging naast alleen het pistewerk.
Met meer dan 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied, is het SKicircus niet voor niets één van de populairste wintersportgebieden. Je vindt alle informatie die je nodig hebt op de Skicircus-website.

High of Low Five?
High of Low Five?

Foto’s: Skicircus.saalbach.com

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer