Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Voor grote en kleine daredevils

Door Pauline van der Waal

Elk zichzelf respecterend skigebied heeft tegenwoordig een funpark. Maar je moet wel een zeer goede skiër of boarder zijn om daar een beetje stoer naar beneden te komen. Voor de iets meer gemiddelde skiër heeft Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dit jaar dan ook iets nieuws: de Funslope!

De funslope is geschikt voor jong en oud
De funslope is geschikt voor jong en oud

Funslope ‘Zwölfer’

De eerste funslope bereik je door de Zwölferkogelbahn te nemen. Naast de Zehner (zespersoonsstoeltjeslift) zie je dan de ingang van de slope. Schuine bochten, sneeuwgolven, kleine sprongetjes en aan het einde een ’twister’, hoe cool is dat?
En wil je nog een keer? Pak dan de stoeltjeslift Zehner, en je komt bovenaan opnieuw bij de funslope terecht!

De twister
De twister

Bekijk vooral ook even onderstaand animatiefilmpje.

Of liever de U-bahn?

Nog niet genoeg van spannende pistes? Op naar de U-bahn dan! Je kunt hier niet alleen overdag terecht, maar ook als het al donker is. Deze Funslope is namelijk onderdeel van de verlichte piste. Ook hier een uitdagende piste in twee delen, met scherpe bochten, een tunnel en ‘Low Fives’.

'Little Jumps' zijn geschikt voor iedereen
‘Little Jumps’ zijn geschikt voor iedereen

En ook de U-Bahn heeft een animatiefilmpje.

Durf je een stapje meer?

De Funslope is een goede oefening om op een later moment toch eens een Funpark te proberen. Steek je de berg over richting Leogang, dan vind je daar het Nitro Funpark Leogang bij de Asitzmuldenbahn. Maar ook Fieberbrunn doet lekker mee in dit rijtje. Daar is het Easy-Park. ‘Easy’ omdat beginners hier hun eerste kleine tricks kunnen doen, maar ervaren skiërs en boarders moeten dit park bij het middenstation van de Steuböden ook zeker even afvinken.

Meer over het Skicircus

De Funslopes zijn te vinden in het fantastische skigebied van Saalbach-Hinterglemm, maar ook de andere twee dorpen van het gebied -Leogang en Fieberbrunn- hebben genoeg uitdaging naast alleen het pistewerk.
Met meer dan 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied, is het SKicircus niet voor niets één van de populairste wintersportgebieden. Je vindt alle informatie die je nodig hebt op de Skicircus-website.

High of Low Five?
High of Low Five?

Foto’s: Skicircus.saalbach.com

(Visited 824 times, 1 visits today)

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer