Voor grote en kleine daredevils

Door Pauline van der Waal

Elk zichzelf respecterend skigebied heeft tegenwoordig een funpark. Maar je moet wel een zeer goede skiër of boarder zijn om daar een beetje stoer naar beneden te komen. Voor de iets meer gemiddelde skiër heeft Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn dit jaar dan ook iets nieuws: de Funslope!

De funslope is geschikt voor jong en oud
De funslope is geschikt voor jong en oud

Funslope ‘Zwölfer’

De eerste funslope bereik je door de Zwölferkogelbahn te nemen. Naast de Zehner (zespersoonsstoeltjeslift) zie je dan de ingang van de slope. Schuine bochten, sneeuwgolven, kleine sprongetjes en aan het einde een ’twister’, hoe cool is dat?
En wil je nog een keer? Pak dan de stoeltjeslift Zehner, en je komt bovenaan opnieuw bij de funslope terecht!

De twister
De twister

Bekijk vooral ook even onderstaand animatiefilmpje.

Of liever de U-bahn?

Nog niet genoeg van spannende pistes? Op naar de U-bahn dan! Je kunt hier niet alleen overdag terecht, maar ook als het al donker is. Deze Funslope is namelijk onderdeel van de verlichte piste. Ook hier een uitdagende piste in twee delen, met scherpe bochten, een tunnel en ‘Low Fives’.

'Little Jumps' zijn geschikt voor iedereen
‘Little Jumps’ zijn geschikt voor iedereen

En ook de U-Bahn heeft een animatiefilmpje.

Durf je een stapje meer?

De Funslope is een goede oefening om op een later moment toch eens een Funpark te proberen. Steek je de berg over richting Leogang, dan vind je daar het Nitro Funpark Leogang bij de Asitzmuldenbahn. Maar ook Fieberbrunn doet lekker mee in dit rijtje. Daar is het Easy-Park. ‘Easy’ omdat beginners hier hun eerste kleine tricks kunnen doen, maar ervaren skiërs en boarders moeten dit park bij het middenstation van de Steuböden ook zeker even afvinken.

Meer over het Skicircus

De Funslopes zijn te vinden in het fantastische skigebied van Saalbach-Hinterglemm, maar ook de andere twee dorpen van het gebied -Leogang en Fieberbrunn- hebben genoeg uitdaging naast alleen het pistewerk.
Met meer dan 270 kilometer piste, 70 liften en 60 berghutten verspreid door het gebied, is het SKicircus niet voor niets één van de populairste wintersportgebieden. Je vindt alle informatie die je nodig hebt op de Skicircus-website.

High of Low Five?
High of Low Five?

Foto’s: Skicircus.saalbach.com

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Wintersport in sneeuwzeker Scandinavië ontdek je met BBI Travel. In Noorwegen en Zweden zijn de pistes en dalen bedekt met een dikke laag sneeuw. Je vliegt er gemakkelijk naar toe vanaf Schiphol of Groningen Airport.Boek jouw wintersportvakantie via BBI Travel en beleef een wintersportvakantie als nooit tevoren. Lees meer

Val d'Aosta

Wintersport in Valle d’Aosta

Het bergdecor van Valle d’Aosta in Noord-Italië is adembenemend. Het dal wordt omringd door de hoogste toppen, door de Mont Blanc, de Monte Cervino, de Monte Rosa. Skiën tot 3000 meter en zelfs hoger betekent sneeuwzekerheid tot eind april. Lees hier de reistips en reisverhalen. Lees meer

Savoie Mont Blanc

Beleef de winter in Savoie Mont Blanc 

Savoie Mont Blanc beslaat maar liefst twee derde van de Franse Alpen. Kom genieten in Val d’Isère, Les Trois Vallées, Portes du Soleil, of ontdek de kleinere resorts zoals Valloire, Samoëns of Les Saisies. Met wel 112 verschillende resorts is er voor iedereen een leuke bestemming te vinden. Ski over de lange pistes of geniet van de mooie witte omgeving tijdens een huskytocht. Ontdek de vele activiteiten op Savoie Mont Blanc Explore. Met Go Savoie Mont Blanc boek jij jouw hele reis met de trein naar het resort in één klik. Zo kom je helemaal uitgerust op jouw bestemming aan. Kom jij genieten? Lees meer