Aanstaande december is het zover. In het Frans-Italiaanse skigebied L’Espace Saint Bernardo (San Bernardino) gaan twee gloednieuwe skiliften open. Die bedienen niet alleen vijf heerlijke nieuwe pistes, als je helemaal boven bent kun je nu ook het randje over.

Diepsneeuw paradijs op de Col Petit Saint Bernard

Reporter Bastiaan was begin 2018 al hier om het gebied te checken. Gids Pierre vertelde toen al vol trots over de nieuw te bouwen liften. Bovendien vertelde hij dat deze hoek van de Franse Alpen alle sneeuwrecords heeft. Afgelopen seizoen opgeteld meer dan 11 meter sneeuw. Garantie voor poeder-pret!

Een beschutte kom

Het diepsneeuw stuk ligt in een redelijk beschutte kom. Je kunt er induiken en bij de sleeplift uitkomen die je of naar Italië sleept (La Thuile) of terug brengt naar La Rosière. Je kunt ook naar rechts de kom uitskiën en een veel langer diepsneeuw stuk pakken richting La Thuile. Dat laatste zou ik wel met een gids doen om te voorkomen dat je de verkeerde kuil in duikt.

Diepsneeuw Paradijs
Diepe, diepe sneeuw wacht op ons! Foto: Savoie Mont Blanc, © Alban Pernet

Helikopterskiën

Omdat je hier vlakbij Italië bent, kun je er ook helikopterskiën. Iets dat in Frankrijk alleen ‘reverse’ mag. Dat wil zeggen je mag wel ergens naar beneden knallen en je laten ophalen door een heli maar je mag je niet boven op een top af laten zetten. In Italië mag dat allemaal wel. Nadelen van het heliskiën zijn de kosten en weersafhankelijkheid. In deze hoek wil het nog wel eens potdicht zitten en dan is het via een lift wat gemakkelijker.

Vijf nieuwe rode pistes

Aan de ‘normale’ kant van de Mont Valaisan komen maar liefst vijf nieuwe rode pistes met prachtig uitzicht op Tignes en Les Arcs. Het wachten zal ook tot een minimum beperkt zijn met twee zes-persoons stoeltjesliften met een capaciteit van 2400-2800 skiërs per uur.

Diepsneeuw paradijs
Een hele nieuwe sector: Mont Valaisan. Met aan de achterkant het Diepsneeuw paradijs.

Nog meer over La Rosière en La Thuile

We zijn er al eens eerder geweest. Lees hier alles over La Thuile en nog meer over La Rosière

Hoofdfoto: Savoie Mont Blanc, © Givois

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Morzine

Boek je volgende skivakantie in Morzine!

Een authentiek Frans dorp midden in het uitgestrekte Portes du Soleil skigebied met 600 km aan pistes. Ski tot in Zwitserland, over uitgestrekte poedervelden of op door bomen omzoomde pistes. Eindig in een bruisend dorp met veel gezelligheid en geweldige restaurants. Lees meer

Nordic

Ga voor een sneeuwzekere wintersport in Scandinavië

De rustige en brede pistes in Noorwegen en Lapland zijn een walhalla voor iedere wintersporter. Je combineert hier dagen op de piste met unieke activiteiten: spring in een ijswak na de sauna, glijd met een huskyslee door feeërieke bossen of scheur met een sneeuwscooter over bevroren meren. Lees meer