Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Aanstaande december is het zover. In het Frans-Italiaanse skigebied L’Espace Saint Bernardo (San Bernardino) gaan twee gloednieuwe skiliften open. Die bedienen niet alleen vijf heerlijke nieuwe pistes, als je helemaal boven bent kun je nu ook het randje over.

Diepsneeuw paradijs op de Col Petit Saint Bernard

Reporter Bastiaan was begin 2018 al hier om het gebied te checken. Gids Pierre vertelde toen al vol trots over de nieuw te bouwen liften. Bovendien vertelde hij dat deze hoek van de Franse Alpen alle sneeuwrecords heeft. Afgelopen seizoen opgeteld meer dan 11 meter sneeuw. Garantie voor poeder-pret! 

Een beschutte kom

Het diepsneeuw stuk ligt in een redelijk beschutte kom. Je kunt er induiken en bij de sleeplift uitkomen die je of naar Italië sleept (La Thuile) of terug brengt naar La Rosière. Je kunt ook naar rechts de kom uitskiën en een veel langer diepsneeuw stuk pakken richting La Thuile. Dat laatste zou ik wel met een gids doen om te voorkomen dat je de verkeerde kuil in duikt.

Diepsneeuw Paradijs
Diepe, diepe sneeuw wacht op ons! Foto: Savoie Mont Blanc, © Alban Pernet

Helikopterskiën

Omdat je hier vlakbij Italië bent, kun je er ook helikopterskiën. Iets dat in Frankrijk alleen ‘reverse’ mag. Dat wil zeggen je mag wel ergens naar beneden knallen en je laten ophalen door een heli maar je mag je niet boven op een top af laten zetten. In Italië mag dat allemaal wel. Nadelen van het heliskiën zijn de kosten en weersafhankelijkheid. In deze hoek wil het nog wel eens potdicht zitten en dan is het via een lift wat gemakkelijker.

Vijf nieuwe rode pistes

Aan de ‘normale’ kant van de Mont Valaisan komen maar liefst vijf nieuwe rode pistes met prachtig uitzicht op Tignes en Les Arcs. Het wachten zal ook tot een minimum beperkt zijn met twee zes-persoons stoeltjesliften met een capaciteit van 2400-2800 skiërs per uur.

Diepsneeuw paradijs
Een hele nieuwe sector: Mont Valaisan. Met aan de achterkant het Diepsneeuw paradijs.

Nog meer over La Rosière en La Thuile

We zijn er al eens eerder geweest. Lees hier alles over La Thuile en nog meer over La Rosière

Hoofdfoto: Savoie Mont Blanc, © Givois

(Visited 246 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer