Klik hier om mee te doen met de win-actie


 

Aanstaande december is het zover. In het Frans-Italiaanse skigebied L’Espace Saint Bernardo (San Bernardino) gaan twee gloednieuwe skiliften open. Die bedienen niet alleen vijf heerlijke nieuwe pistes, als je helemaal boven bent kun je nu ook het randje over.

Diepsneeuw paradijs op de Col Petit Saint Bernard

Reporter Bastiaan was begin 2018 al hier om het gebied te checken. Gids Pierre vertelde toen al vol trots over de nieuw te bouwen liften. Bovendien vertelde hij dat deze hoek van de Franse Alpen alle sneeuwrecords heeft. Afgelopen seizoen opgeteld meer dan 11 meter sneeuw. Garantie voor poeder-pret!

Een beschutte kom

Het diepsneeuw stuk ligt in een redelijk beschutte kom. Je kunt er induiken en bij de sleeplift uitkomen die je of naar Italië sleept (La Thuile) of terug brengt naar La Rosière. Je kunt ook naar rechts de kom uitskiën en een veel langer diepsneeuw stuk pakken richting La Thuile. Dat laatste zou ik wel met een gids doen om te voorkomen dat je de verkeerde kuil in duikt.

Diepsneeuw Paradijs
Diepe, diepe sneeuw wacht op ons! Foto: Savoie Mont Blanc, © Alban Pernet

Helikopterskiën

Omdat je hier vlakbij Italië bent, kun je er ook helikopterskiën. Iets dat in Frankrijk alleen ‘reverse’ mag. Dat wil zeggen je mag wel ergens naar beneden knallen en je laten ophalen door een heli maar je mag je niet boven op een top af laten zetten. In Italië mag dat allemaal wel. Nadelen van het heliskiën zijn de kosten en weersafhankelijkheid. In deze hoek wil het nog wel eens potdicht zitten en dan is het via een lift wat gemakkelijker.

Vijf nieuwe rode pistes

Aan de ‘normale’ kant van de Mont Valaisan komen maar liefst vijf nieuwe rode pistes met prachtig uitzicht op Tignes en Les Arcs. Het wachten zal ook tot een minimum beperkt zijn met twee zes-persoons stoeltjesliften met een capaciteit van 2400-2800 skiërs per uur.

Diepsneeuw paradijs
Een hele nieuwe sector: Mont Valaisan. Met aan de achterkant het Diepsneeuw paradijs.

Nog meer over La Rosière en La Thuile

We zijn er al eens eerder geweest. Lees hier alles over La Thuile en nog meer over La Rosière

Hoofdfoto: Savoie Mont Blanc, © Givois

 

CP Helmen

CP Skihelmen met vizier 

Het Zwitserse topmerk CP focust zich als pionier van de Skihelm met Vizier al ruim tien jaar op de ontwikkeling hiervan en niet zonder succes! Inmiddels is CP marktleider in het hogere segment in de Alpenlanden en ook in Nederland groeit dit topmerk onstuimig. Het beste altijd nog beter maken: dat is de missie van CPLees meer

SalzburgerLand

Win een skivakantie naar SalzburgerLand 

Je merkt het overal in SalzburgerLand: de locals en de wintersporter zijn simpelweg verliefd op de winter. Een skivakantie, daar houden we allemaal van toch? Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als die vakantie ook nog eens gratis is! Doe hier mee aan de prijsvraag en maak kans op een van de negen wintersportreizen. Elke reis is voor 2 personen. 7 nachten in een 2-persoonskamer in een hotel, inclusief halfpension. Plus twee skipassen voor 6 dagen. Doe mee!

Voigt Travel

Wintersporten in Zweden en Noorwegen 

Kleinschalige pistes, Zweedse koffiepauzes en uitzicht op beboste heuvels: ga wintersporten op z’n Scandinavisch’. Weg van de massa skiën en snowboarden tussen de Zweden en Noren. Bekijk hier de bijzondere winterse reizen van Voigt Travel. Lees meer