advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Het is even schakelen. Niet alleen in Nederland was het tot half oktober uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar, ook in de Alpenlanden was dat het geval. Zo opende Kitzbühel het seizoen met sneeuw van vorig jaar, en meer dan 16 graden op de teller. In Les Deux Alpes is ook alles nog groen en maken ze van de nood dus maar een deugd.

Seizoensopening Enjoy the Glacier afgelast

Als je de webcams bekeek zag je het al van mijlenver aankomen, en afgelopen week werd het dan ook bevestigd. Normaalgesproken gaat het gletsjergebied van Les Deux Alpes tijdens de Franse herfstvakantie (dit jaar van 21 oktober tot en met 1 november) al open. Ook stond er een mooi openingsfeestje gepland: Enjoy the Glacier. Dat gaat dit jaar allemaal helaas niet door, er ligt zelfs op de gletsjer bijna geen sneeuw.
Zelf checken hoe het gebied erbij ligt? Kan via de webcams!

Voor de veiligheid en het behoud van de gletsjer

De afgelopen maanden was het ook zo hoog in de bergen bijzonder warm en droog, en ondanks dat er nu wel elk moment neerslag wordt verwacht, is daarmee het probleem nog zeker niet opgelost. Veiligheid en kwaliteit kunnen daardoor onmogelijk gegarandeerd worden.
Maar dat niet alleen. Het is wel de bedoeling dat de gletsjer nog een poosje meegaat, en is in deze staat bijzonder kwetsbaar.

Dan gaan we toch gewoon wat anders doen?

Tsja, bergen zijn ook zonder sneeuw mooi natuurlijk. Les Deux Alpes heeft dus een sterk staaltje ‘omdenken’ gedaan, en introduceert nu voor aankomende week het thema Summer is Back!
Zo kunnen bezoekers gratis gebruik maken van het Bike Park, zijn er begeleide wandeltochten en kun je klimmen, yoga-en, fitnessen en squashen. Ach joh, dat skiën komt wel weer! De verwachting is nu dat het gebied op 2 december a.s. zal openen.

Voor meer informatie kijk je op de website van Les Deux Alpes.

Foto: Facebook Les 2 Alpes

 

 

advertentie