Ga nu met korting naar Ischgl. Klik hier voor meer informatie.


 

Negen redenen waarom jij met Kerst in de bergen wilt zijn

Door Peter de Vries

De grote vraag, wanneer ga jij met wintersport? Tijdens de kerst of toch liever in de voorjaarsvakantie? En waar baseer je je keuze op? Op sneeuwzekerheid? Op de temperatuur? Op het gebied zelf? De kerstvakantie, laat in december en begin januari zijn nu niet de maanden met de meeste zonuren op de pistes.

Maar, dat neemt niet weg dat juist deze periode meer voordelen heeft dan nadelen. Hier vind je negen redenen waarom jij Kerst en Oud en Nieuw wilt vieren in de sneeuw.

#1 Gegarandeerd een witte kerst

Gegarandeerd een witte kerst! Bron: Pixabay
Gegarandeerd een witte kerst! Bron: Pixabay

Door de sneeuw op te zoeken in deze periode van het jaar garandeer je jezelf en je gezin van een witte kerst. Hoe romantisch wil je het hebben?

#2 Tijd voor elkaar, in deze mooiste tijd van het jaar

Het is heerlijk om een dag buiten te spelen in de sneeuw en ’s avonds bij elkaar te kruipen.
Lekker bij de warme kachel in de idyllische wintersporthuisjes voor een ouderwets spelletje met het gezin en een lekker hapje en drankje op tafel. Even geen afleidingen van televisie series, ipads, telefoons, vriendjes of vriendinnetjes over de vloer. Tijd voor elkaar.

#3 Vuurwerk uit alle hoeken bekijken

Unieke belevenis in de bergen, het aangezicht van het vuurwerk met Oud en Nieuw. Als het enigszins helder weer is en je hebt zicht op het dal dan is het geweldig. Je kijkt dan als het ware op het vuurwerk vanaf de bergen. Dus naast het zelf afsteken van het vuurwerk en de mooie bloemen in de lucht van onderen bekijken, heb je ook de mogelijkheid om deze van boven af te bekijken.

Het vuurwerk is een machtig gezicht in de bergen. Bron: Pixabay
Het vuurwerk is een machtig gezicht in de bergen. Bron: Pixabay

#4 Geen verplichte familiebezoekjes

Niet voor iedereen een voordeel, want we weten allemaal dat deze tijd van het jaar in het teken staat van contact met de familie. Maar als je daar nu even helemaal geen trek in hebt? Hoe fijn is het dan om lekker weg te gaan. Geen verplichtingen, je moet helemaal nergens naar toe. Ja, naar de lift in de ochtend om te gaan genieten in de frisse buitenlucht om de mooie pistes.

#5 Actief zijn, in plaats van de hele dag zitten eten en drinken

Ken je dat gevoel? Na de kerstdagen, dat je eigenlijk een paar gangen teveel hebt gegeten? Daarnaast de hele dag hebt zitten snoepen van al het lekkers dat op tafel is gekomen? Daar heb je natuurlijk minder last van wanneer je de hele dag lekker actief in beweging bent. Natuurlijk geniet je van de lekkere dingen bij het diner, maar je beweegt ze er weer lekker vanaf.

#6 Nieuwjaarsduik in de sneeuw

De nieuwjaarsduik is natuurlijk een mooie traditie, met je Unox muts op in je zwembroek de koude zee of het meer inrennen om helemaal opgefrist het nieuwe jaar te beginnen. Het gevoel van met een schone lei beginnen. Stel je voor, je neemt je zwembroek mee en je springt een vers pak dikke sneeuw in, uniek toch?

#7 Gezelligheid op de skipistes en in de hutjes onderweg

Kerst is ‘that Time of Year’. De bomen staan vol in de lampjes en met de mooie kleurtjes in huis. Alle kaarsjes branden en de huizen zijn mooi verlicht. Nu denk je, de bomen langs de piste zijn niet verlicht, maar deze zijn wel prachtig in de mooie natuurlijke omgeving. En als je dan een skihütte inloopt, waar de versieringen hangen en je verwelkomt wordt met een gelukkig kerstfeest of gelukkig nieuwjaar, dan is het kerstgevoel wel compleet. Heerlijk die gezelligheid bij de warme kachel.

Af en toe even opwarmen bij een knus hutje. Fotocredits: Maaike de Vries
Af en toe even opwarmen bij een knus hutje. Fotocredits: Maaike de Vries

#8 In de buitenlucht gaat je nieuwjaarskater sneller weg

Heb je een met Oud en Nieuw net één glaasje teveel op? Echt, geloof mij in de bergen ben je die kater zo kwijt. Niks is lekkerder dan een frisse neus halen in de buitenlucht. Even doorzetten om op gang  te komen in de ochtend, maar als je dan lekker buiten bent is je kater zo verdwenen.

#9 Rustigere vakantie periode

En last but not least, de kerst vakantie is van oudsher toch een rustigere vakantie periode in de bergen dan de voorjaarsvakantie. Ondanks dat elke regio tegelijk vakantie heeft. Kennelijk kiezen toch meer mensen ervoor om kerst thuis met familie en vrienden te vieren dan in de bergen.
Wij zeggen, waarom combineer je die niet?

 

Ski amade

Ski amadé – Het grootste skiparadijs van Oostenrijk

Alleen in Ski Amadé kun je met één skipas skiën op maar liefst 760 kilometer piste. Tot 270 moderne liften en 356 van de best geprepareerde pistes, gelegen in een adembenemend berglandschap, wachten op skiërs en snowboarders.Lees meer

Saalbach Hinterglemm

Voel jij ook die heerlijke winterspanning ? 

Boek dan snel de coolste accommodatie voor je skivakantie in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Beleef deze winter de onvergetelijke wintermomenten op maar liefst 270 downhill-kilometers in Home of Lässig! Lees meer

SnowWorld

Wintersport in SnowWorld

Skigebied SnowWorld is hét Nederlandse skigebied met vijf skidorpen. De skiliften draaien tot ’s avonds laat en er valt voor jong en oud veel te beleven. Skiën, snowboarden, klimmen en après-skiën. Skigebied SnowWorld biedt de ultieme wintersportervaring bij jou in de buurt. Lees meer