advertentie
Askja Reizen
Laat ook jouw reis op maat maken door Askja Reizen

TEAM SNOWREPUBLIC WENST AL HAAR LEZERS VEEL WIJSHEID EN GELUK IN DEZE LASTIGE TIJD EN WE KIJKEN UIT NAAR EEN VOLGENDE WINTER VOL SNEEUW EN PLEZIER IN DE BERGEN. BEZOEK ONDERTUSSEN ONZE WEBSITES MOUNTAINREPORTERS.COM EN OUTDOORDICHTBIJ.NL VOOR EEN DAGELIJKSE DOSIS REISVERHALEN OVER DE MOOISTE NATUURLIJKE BESTEMMINGEN, VLAKBIJ HUIS OF AAN DE ANDERE KANT VAN DE WERELD.


Negen off piste skiërs gered in Zell am See

Door: Saskia Smulders

In Zell am See zijn negen skiërs gered door de reddingsdiensten. De skiërs gingen, ondanks lawinewaarschuwing 4, tóch off piste.

Reddingswerkers in Zell am See | Foto: Bergrettung Zell am See

Eerder vandaag kregen de reddingsdiensten het bericht dat ter hoogte van de Schmittenhöhe een groep van in totaal negen skiërs in de problemen was geraakt. Het ging om een groep met wintersporters uit Polen, Hongarije, Oekraïne en Rusland. Een uur later werden ze gelokaliseerd en naar het dal gebracht worden. Ondanks het acute lawinegevaar slaagden de reddingswerkers erin om de domme onfortuinlijke skiërs te bereiken.

Zware uitdagingen

De reddingsdiensten staan momenteel voor grote en zware uitdagingen. Keer op keer wordt de afweging gemaakt of het veilig is om te gaan redden. Hierbij wordt goed gekeken of de reddingswerkers zichzelf niet in gevaar brengen.

Eerder deze week moesten de reddingswerkers ook al in actie komen om een snowboarder te redden die de nacht in de sneeuw had doorgebracht. Door een soort van iglo te graven kon hij overleven. Uiteindelijk werd hij via een spectaculaire reddingsactie vanuit een gondel gered.

Bron: sn.at

Hoofdfoto: MichelAanen via Twitter (@MichelAanen)

LEES HIER MEER WINTERSPORT WEER ARTIKELEN

 

advertentie