Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Oostenrijk vereist vanaf 20 december 2021 een negatieve PCR test als je het land inreist. Personen die gevaccineerd en genezen zijn moeten dan ook een negatief testresultaat van een PCR-test overleggen om het land in te mogen komen. Maar als je al een booster hebt gehad, dan geldt de eis om te testen niet.

2G +: negatieve test bij inreizen

Ook hier was het een kwestie van tijd, nadat andere EU landen (waaronder Italië) de negatieve test als eis al invoerden. Door het invoeren van de verplichte PCR-test bij inreizen van Oostenrijk, hoopt het land de besmettingen laag te houden na de succesvolle lockdown van de afgelopen weken. De PCR-test is na afname 72 uur geldig. 

Naast de PCR test bij inreizen moet iedereen vanaf 16 jaar voldoen aan de 2G-eis (gevaccineerd of hersteld). Ook gelden hierbij de regels omtrent de geldigheid van de vaccinaties. Janssen is hierbij niet meer geldig vanaf 3 januari. Voor de andere vaccinaties geldt dat je 2e prik niet langer dan 270 dagen geleden is. Hier lees je de veelgestelde vragen over de coronaregels in Oostenrijk.

Uitzondering op testen: mensen met een booster

Voor mensen die al een booster hebben gehaald, geldt de negatieve test-eis niet. Ook uitgezonderd voor 2G en de aanvullende PCR-test of boostervaccinatie zijn zwangere vrouwen en mensen die om gezondheidsredenen niet kunnen worden gevaccineerd. De reden voor de uitzondering moet worden aangetoond met een medische verklaring. Ook voor kinderen gelden speciale regels, die we in dit artikel uitleggen.

Alle coronaregels voor Oostenrijk vind je hier.

Bron: Krone.at | Hoofdfoto: Edwin Hagenouw

Nog even dit…

De situatie rondom corona in de Alpenlanden kan op elk moment wijzigen. Wil je op de hoogte zijn en blijven van de meest actuele informatie, zorg dan dat je officiële bronnen van de betreffende regerering hanteert, bijvoorbeeld die van het Bundeministerium in Oostenrijk, of laat je informeren door de bronnen van de Rijksoverheid. Snowrepublic is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele fouten of onjuistheden. Wij geven ook géén adviezen of je wel of niet kunt gaan.

De website of sociale kanalen van Snowrepublic zijn niet de plekken om te discussiëren over corona en de daarbij behorende ontwikkelingen, meningen, regels e.d. Wij behouden ons het recht voor om reacties naar eigen inzicht te verwijderen en leggen hierover geen verantwoording af aan de schrijver ervan. Hou het netjes en aardig. We zijn hier met z’n allen vanuit onze passie en liefde voor wintersport en laat dat vooral aan iedereen zien. Happy wintersport!

Ook lezen:

(Visited 2.185 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer