Partner van Snowrepublic | Podobrace.nlPodobrace

Nederlandse sterren stralen in de Alpen

Door Hans Verweij

In de afgelopen jaren ben ik al bij menig sterrenkok in de Alpen en Dolomieten langs geweest. Dit leverde altijd een geweldige ervaring op en de mooiste (food)plaatjes. Dat ‘onze’ sterrenkoks ook wat met de bergen hebben, blijkt wel.

Sergio Herman in Sankt Moritz

De 26e editie van het St. Moritz Gourmet Festival vindt plaats van 11 tot en met 19 januari 2019. Negen internationaal gerenommeerde gastkoks bereiden hun culinaire meesterprestaties tijdens dit gastronomische evenement. Tot dit gezelschap behoort ook de Nederlandse sterrenchef Sergio Herman. Hij staat van 12 tot en met 14 januari in de keuken van het luxueuze Badrutt’s Palace Hotel.

Sergio Herman naar Badrutt Palace Hotel
Dit luxe 5-sterrenhotel dateert uit 1896 en ligt in het centrum van Sankt Moritz. Het biedt een panoramisch uitzicht over de Engadin Alpen en het meer Sankt Moritz. Het beschikt over 6 restaurants, een binnenzwembad en een gratis pendeldienst naar de Corvatsch-kabelbaan, op 500 meter afstand. Foto Sergio Herman: ©Diego Franssens

Ook Jacob Jan Boersma was in de Alpen

Afgelopen juli bereidde en presenteerde de Nederlandse sterrenkok Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest in Vaassen zijn creatie voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’ in het Oostenrijkse Paznauntal. Voor dit culinaire concept worden ieder jaar andere internationale sterrenchefs uitgenodigd om hun ultieme gerecht op basis van streekproducten voor verschillende Alpenhutten in de regio te creëren. Dit jaar waren naast Jacob Jan ook de Michelin sterrenkoks Konstantin Filippou (Oostenrijk), Dieter Koschina (Portugal) en Simon Hulstone (Engeland) te gast. Na het vertrek van de internationale chefs bleven de gerechten de hele zomer op de menukaart van de verschillende berghutten staan.

Ischgl is het culinaire mekka in de Alpen

Ischgl staat met 13 koksmutsen verdeeld over vijf restaurants hoog genoteerd in het culinaire klassement. Maar liefst drie restaurants in Ischgl staan in de top zes van best beoordeelde restaurants in heel Tirol. Martin Sieberer van restaurant Paznauner Stube in Ischgl is verantwoordelijk voor de coördinatie van de sterrenkoks en hun gerechten. Sieberer is een van de meest innovatieve kookkunstenaars van Europa. Zijn culinaire topprestaties worden geserveerd in het 5-sterren Superior Hotel in Ischgl, Hotel Trofana Royal. Ischgl wordt niet voor niets de ‘culinaire hotspot van de Alpen’, genoemd.

Zelf op sterrenniveau eten in de Alpen?

Het is een echte aanrader om tijdens je skivakantie eens een sterrenrestaurant te bezoeken. Hou je van eten en wil je je echt eens laten verrassen dan vind je bijna altijd wel een sterrenrestaurant in de buurt van je bestemming. Voor tips mag je mij ook altijd een bericht sturen via de website of via één van onze social media kanalen.

Win met je eigen foodfoto tijdens je wintersportvakantie

Als absolute kookgek daag ik je uit om tijdens je vakantie een té gekke foodfoto te maken. Voorwaarde is wel, dat het een sterrenrestaurant betreft en dat je meerdere foto’s aanlevert waar je zelf ook opstaat in het restaurant en/of de keuken. Het liefst natuurlijk mèt de chef zelf, zoals ik hierboven poseer bij en met Jean Sulpice. De prijs houd ik nog even geheim. SUCCES! Foto’s kan je sturen naar: hans@snowrepublic.com

Opkomende of vallende sterren?

Wil je zelf volgen of er in Nederland nog sterren bij gaan komen in 2019? Volg dan de lifestream van de bekendmaking van de MichelinSterren 2019 in het DeLaMar theater op 17 december. Vraag om een herinnering op de Facebookpagina van Michelin Benelux

Aankondiging lifestream Michelin Benelux

Snowrepublic reis-partner - Voigt Travel
Voigt Travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here