Klik hier voor een actieve vakantie in Innsbruck en omgeving


 

Nederlandse man overleden na bizarre val tijdens skivakantie

Door Edwin Hagenouw | 26 februari 2018

Een Nederlandse skiër is gisteren om het leven gekomen door een ongeluk op de piste in het Tiroler skigebied in het Oostenrijkse Sölden. Na een vlucht van veertien meter door de lucht, bleef hij bewusteloos liggen. Reanimatie hielp niet. De Oostenrijkse politie bevestigt tegenover AD.nl dat het om een vijftigjarige Utrechter gaat. 

Slachtoffer
Sölden ligt in Tirol, Oostenrijk. Credits: snowrepublic.nl

De 50-jarige man was met vijf familieleden in het onder Nederlanders populaire Oostenrijkse skigebied Sölden. Bij het afdalen van de zwarte piste op de Rettenbach gletsjer ging het zondag rond half drie ’s middags mis. Op de plek waar professionele skiërs in oktober van het jaar vaak de reuzenslalomwedstrijd racen, is hij tijdens het afdalen tegen de houten markering aan geknald. ,,Het gaat om een 50-jarige man uit Utrecht”, bevestigt Martin Wieser van de alpine politie in Sölden. ,,Momenteel vindt de autopsie plaats.” Het onderzoek op het lichaam van de Utrechter neemt duurt nog ongeveer twee uur, verwacht de agent. Pas daarna wordt besloten hoe de man richting Nederland gaat.

Bij de val verloor hij zowel zijn helm als zijn ski’s

Uit sporen in de sneeuw blijkt dat de man veertien meter door de lucht is gevlogen alvorens hij weer op de grond terechtkwam. Daar bleef de Utrechter bewusteloos liggen. . ,,Andere skiërs en de hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren op de piste”, vervolgt Wieser. ,,Maar de man uit Utrecht overleed op de piste.” Dit was zo’n tweehonderd meter bij Restaurant Rettenbach vandaan.

Door hevige mist kon een traumahelikopter op de plek waar de Nederlander neerstortte niet landen. ,,Helikopters hebben gisteren wel gevlogen tot een bepaalde hoogte. Alleen de Rettenbachgletsjer is hoog”, benadrukt de in ski-ongevallen gespecialiseerde letselschadeadvocaat Stephan Wijnkamp over de 2.674 tot 3.255 meter hoge gletsjer. ,,Als er een te dicht neveldek is, komt de helikopter er niet door omdat die op zicht vliegt.”

De reddingshelikopter is wél boven de wolken geweest, maar kon op de plek van het ongeval niet landen door de mist

De reddingsdienst heeft gisteren wel getracht de man per helikopter te bereiken. ,,De reddingshelikopter is wél boven de wolken geweest, maar kon op de plek van het ongeval niet landen door de mist”, verklaart de Nederlandse Wijnkamp, die in Oostenrijk in de buurt van de plek van het ongeval woont en over het ongeval heeft gesproken met lokale autoriteiten.

Volgens de normen

Volgens de letselschadeadvocaat lijkt het erop dat de skiër de controle is verloren. ,,Op die plek op de piste is geen directe aanleiding om tegen een paal aan te skiën. De paaltjes staan daar gewoon volgens de normen. Daar is niets mis mee. Vooralsnog kun je niet afleiden dat hier een derde schuld heeft. Als het gaat om de pistenrandmarkering, dan hebben we het over de houten paaltjes met een blauw, rood of zwart rondje erop”, weet Wijnkamp. ,,In dit geval gaat om een zwarte piste.”

Bron: AD.nl


Lees hier meer Wintersport Nieuws


(Visited 10.215 times, 1 visits today)

Lees hier alles over wintersport in Innsbruck en omgeving


 

 

BBI Travel

Wintersport in Scandinavië 

Deze winter vlieg je met BBI Travel rechtstreeks naar het hart van Scandinavië voor een wintervakantie vol avonturen. Ga skiën op de pistes van Sälen in Zweden of in Trysil in Noorwegen. Lees meer

Voigt Travel

Wintersport in Zweden 

Beleef komende winter de Zweedse skipistes! Verblijf in een kleinschalig appartement direct aan de piste. Geniet je van rust en ruimte, vergezichten én heerlijke gastronomie, al vanaf € 695 per persoon. Lees meer

Wintersport in Trentino

De winter in Trentino geeft je vleugels 

Het ‘swoosh’ geluid van ski’s die door de sneeuw klieven, sneeuwschoenen die kraken op een sneeuwtapijt, je adem die de frisse lucht van de Dolomieten opsnuift. Dit is de soundtrack van de winter in Trentino, in het hart van de Italiaanse Alpen. Lees meer